Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Објављени сви учесници АНГТ турнира и нови лого такмичења

Евролига је у четвтак и званично објавила имена учесника на турниру „Adidas Next Generation“ и уједно објавили и нови лого овог престижног такмичења.

Овај турнир улази у јубиларну 20.годину свог постојања, и у прошлости готово да нема играча који је нешто значио у европској кошарци који није био учесник овог турнира.

КК Црвена звезда мтс је током новембра добила потврду свог рада и одличног парнерског односа са Евролигом, пошто је поново добила организацију квалификационог Евролигиног турнира за јуниоре АНГТ. На београдском турниру овога пута за место на завршном турниру који ће се одржати у време Ф4 сениора крајем маја учествоваће:

Црвена звезда мтс Београд, АСВЕЛ Вилербан, Лиеткабелис Паневежис, Мега Моцарт Београд, Партизан НИС, Тофаш Бурса, Валенсија Баскет и „Next Generation team“ Београд;

„Adidas Next Generation“ турнир ће и овога пута носити име трагично преминулог навијача Црвене звезде Марка Ивковића Јагоде.

Турнир ће се одржати од 25. до 27. фебруара 2022. године у Београду, и биће други по реду квалификациони турнир од четири која организује Евролига.

На турниру у Београду учествоваће осам екипа, по седам јуниорских тимова клубова и од ове сезоне, као новитет један „Next Generation“ тим који је састављен од најбољих играча из тимова који нису учествовали или успели да се квалификују са својим тимовима.

Поред КК Црвена звезда мтс ове године квалификациони турнири одржаће се у Минхену (први квалификациони турнир 21-23.01.2022), грчкој Патри (25 – 27.03.2022) и Варезеу (Италија) од 01.04 до 03.04.2022.године.

Ове сезоне 28 тимова из 13 различитих земаља узеће учешће на овом турниру.

Као додатак, као и сваке године осим 4 победника квалификационих турнира, уколико на неком од турнира победи „Next Generation“ екипа, специјалну позивницу добиће други тим са тог турнира.

Коначно, међу 28 учесника престижних турнира, налази се 12 младих тимова клубова који наступају у Евролиги, као и 7 из Еврокупа.

Списак свих учесника овогодишњих квалификационих турнира:

Минхен (јануар 21-23)
АЛБА Берлин, Баскет Брно, Касадемонт Сарагоса, ФК Бајерн, „Next Generation“ Тим Минхен, Оранџ 1 Басано, Реал Мадрид, Жалгирис Каунас

Патра (март 25-27)
ЦСКА Москва, ФК Барселона ,Хелсинки Баскетбол Академи, Макаби Тел Авив, „Next Generation“ Тим Патра,,Олимпијакос Пиреј, Промитеас Патра,, Стелазура Рим;

Варезе (април 1-3)
АX Армани Милан, Цедевита Олимпија Љубљана, Хувентуд Бадалона, „Next Generation Теам“ Варезе, Панатинаикос ОПАП, ПФYМ Париз, Ратиофарм Улм, Варезе Академи;

Београд (25–27.02.2022)
Црвена звезда мтс Београд, АСВЕЛ Вилербан, Лиеткабелис Паневежис, Мега Моцарт Београд, Партизан НИС, Тофаш Бурса, Валенсија Баскет и „Next Generation“ Тим Београд;

The post Објављени сви учесници АНГТ турнира и нови лого такмичења appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment