Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвена звезда у плеј-оф рунди Еврокупа, противник актуелни шампион

Кошаркашице Црвене звезде мтс обезбедиле су пласман у плеј-оф рунду Еврокупа! Противник ће бити Валенсија, актуелни освајач.

Познати су сви учесници плеј-оф фазе Еврокупа након утакмица последњег, 6.кола групне фазе. Међу 32 екипе, као једна од четири најбоље трећепласиране екипе у својој конференцији је и наш тим. Противник екипи Драгана Вуковића биће Валенсија. Први меч је на програму 15. децембра у Београду, реванш нас очекује у дворани „Ла Фонтета“ седам дана касније.

Женска секција клуба из Валенсије наследница је чувене екипе Рос Касерес, троструког европског првака. У протеклој сезони у веома узбудљивом финалу савладала у последњој секунди савладала Рејер Венецију, 82-81, у мађарском Сексарду. У последње четири сезоне након повратка у елитни ранг такмичења налазе се у самом врху женске шпанске кошарке. Протекле сезоне су завршиле као вицешампионке Шпаније после преокрета у финалу и пораза од Авениде. И у текућој сезони се налазе на другом месту после десет кола, са скором 8-2 и једном победом мање од Авениде.

Очекују нас две велике и сјајне утакмице против атрактивног противника. Како и приличи Црвеној звезди.

The post Црвена звезда у плеј-оф рунди Еврокупа, противник актуелни шампион appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment