Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Ветар у леђа за домаће пехаре

Одбојкаши Црвене звезде сјајно играју на оба фронта. Први део Суперлиге Србије завршли су на лидерској позицији, у Купу су тријумфоваи у првом мечу полуфинала против Младог Радника.

Игор Жакић, тренер црвено-белих одбојкаша, не крије задовољтсво што је његов тим на челу суперлигашког каравана.

То је нешто што смо сви прижељкивали кад смо се нашли у некој причи пре почетка сезоне како би то могло да изгледа и који су фактори који би утицал на то. И обистинило се. Морам бити задовољан, нисмо много лутали кад су утакмице у питању. Нисмо имали много лоших издања, нисмо имали ни најбоље издање, што је добро. Држимо константу добре игре и мислим да уз ту неку паузу која нас очекује после Нове године и малог дорађивања форме, можемо да изгледамо још боље. До тад желео бих да наставимо овим темпом и овим низом – био је први коментар Жакића.

Времена за славље нема, а распоред који у децембру очекује црвено-беле није ни мало лак.

– Састајемо се са Младим Радником два пута у четири дана и то је увек тешко. Поготову друга утакмица Купа где нам требају два сета, али не можемо тако на то да гледамо јер на тој утакмици морамо да идемо на победу.

Крај првог дела сезоне одличан је тренутак и за анализу квалитета Лиге.

– Дефинитивно је Спартак из Суботице изненађење које је свима помрсило конце. Богу хвала, ми нисмо били у тој категорији, успели смо да их победимо код нас, али ће у другом делу тамо бити изузетно тешко. Они су најпријатније изненађење. Изненађења друге врсте нема јер три екипе које се боре за опстанак на почетку сезоне су то и најављивали. Конкуренција је онаква каква се причала да ће бити и да је Лига ове сезоне изузетно јака и да има прегршт квалитетних утакмица за гледање.

Жакић је задовољан досадашњим скором тима који води са клупе, али је свестан да се налазе на пола пута ка зацртаном циљу.

Још увек је рано, треба да прође још цео други део Првенства, па плеј оф. Има ту још много да се игра. Са друге стране морамо бити свесни тога што смо урадили и то да нам буде додатно самопуздање у утакмицама које нас чекају. Дефинитивно све иде својим током, али не треба да гледамо толико унапред јер ако гледамо толико унапред ово испред носа ће нам промаћи, а ја не желим да се то деси – закључио је Жакић.

Црвено-бели одбојкаши од почетка сезоне из меча у меч играју све боље. Квалитет и карактер екипе коју са клупе води Игор Жакић све је израженији. Први део сезоне су завршили на првом месту Суперлиге, Успех их радује, али су свесни да је пређена само половина пута. Добре игре и тријумфи ветар су у леђа да и другу половину прођу у истом победничком ритму и на крају сезоне испију шампањац из оба домаћа пехара.

The post Ветар у леђа за домаће пехаре appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment