Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звездин час кошарке у Санкт Петербургу

Око 2.500 гледалаца у „Сибур Арени“, међу којима и неколицина навијача нашег клуба, присуствовало је новом часу кошарке који је овога пута држао тренер црвено-белих Дејан Радоњић. Екипа која поседује изузетан нападачки потенцијал сведена је на мање од 60 постигнутих поена током 40 минута игре, па не чуди што се кошаркаши Црвене звезде мтс из Санкт Петербурга у Београд враћају са веома вредним бодовима.

Зенит Санкт Петербург – Црвена звезда мтс 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

Шампион Србије и АБА лиге сада је на скору 5-8 у елитном такмичењу, док је Зенит на 8-5.

Најефикаснији код црвено-белих био је Нејт Волтерс са 14 поена, а пратио га је вечерас одлични тандем Калинић и Кузмић са по 11 поена. Код домаћина истакли су се Мики са 16 и Френкамп са 12 поена.

Црвена звезда је одиграла феноменално прво полувреме, уз изузетно чврсту одбрану која је била заштитни знак овог меча, имала је и добар напад па се на велики одмор отишло са плус 14 за црвено-беле.

И у другом полувремену црвено-бели нису спуштали ритам, о чему довољно говори и податак да је један од најбољих напада у Евролиги у 37. минуту био сведен на испод 50 убачених поена, а меч завршио са сезонским минимумом од 58 поена. Каква одбрана се играла на северу Русије говори и овај податак:

– Бивши играчи Црвене звезде и ударне игле овог тима у нападу Лојд и Берон убацили су комбиновано 11 поена и то све са линије слободних бацања.

Кузминскас је остао без поена уз четири промашаја из игре, Алекс Појтрес није ни шутирао ка кошу,Гудаитис је погодио само један шут из игре, док је Пољак Понитка такође једине поене уписао са линије слободних бацања!

Подвиг нашег тима је већи и због чињенице да је Никола Ивановић на последњем тренингу задобио лакшу повреду због које тренер Радоњић и стручни штаб нису желели ништа да ризикују, па је екипа Црвене звезде мтс одиграла мећ у Санкт Петербургу и без одлиног бека.

Екипа се враћа у Београд у суботу, а већ у недељу следи нови пут у Ново Место где црвено-беле у понедељак очекује утакмица са Крком.

У наредном колу Евролиге, екипа Црвене звезде мтс наредног четвртка дочекује Олимпијакос у хали “Александар Николић”.

Дворана: „Сибур Арена“, Санкт Петербург
Судије: Олег Латисевс, Пјотр Пастусијак, Василис Пицилкас
Зенит: Лојд 4, Захаров 0, Карашев 5, Берон 6, Кузминскас 0, Зубков 9, Појтрес 0, Понтика 2, Френкамп 12, Мики 16, Гудаитис 3
Црвена звезда мтс: Волтерс 14, Давидовац 0, Митровић 6, Лазић 5, Калинић 11, Добрић 9, Холинс 5, Марковић 2, Вајт 0, Кузмић 11, Цирбес 6;

(фото: euroleague.net)

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE дец 3, 2021 at 21:13

SVAKA ČAST..OVO JE PROSTO NEMOGUĆE DA DOBIJAMO SAMO GLAVNE FAVORITE ZA F8..

Reply
Nenad Popovic дец 3, 2021 at 21:42

U potpunosti se slažem sa tobom, ali treba biti i realan. Zenitu večeras nije išlo, bas kao nama protiv Uniksa prošle nedelje. Pobeda je lepa i vredna, ali kao sto sam vec napisao, nama fali šuter i to ne jedan, nego mozda dvojica. Davidovca skloniti, jer dečko vise nije za ovakav vid takmičenja, mozda za Aba ligu, možda.. Raduje povratak Vajta. Svaka mu čast, sa do juče slomljenom rukom, baca se po parketu. Ne znam šta je sa Ivanovićem, nadam se da je sve u redu. Zna Radonja šta radi. Pozdrav svim pravim Zvezdašima!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 3, 2021 at 22:22

jedan trojkaš nam je preko potreban..pa nama je prosek 3 trojke po meču..to je smešno..za davidovca je smešna i aba liga..dečko je operisan od kosarke..to sto on igra nije ni nivo paraolimpijaca invalida u kolicima..ne mogu da verujem da ga radonja uopšte pusta i da trenira sa ekipom..mali lazarević je za njega dzordan

Reply
Zveki дец 4, 2021 at 11:30

Ovo je stvarno fantazija. Pobedili smo tim koji juriša na sam vrh Evrolige. Da ne idemo “ u sitna crevca“, ali mi smo utakmicu dobili vanzemaljskom odbranom. I samo odbranom. U napadu opet „plač majke Jugović“! Holins, bek šuter, je li, vratio se na svoj standardni prosek od 5 celih koševa, srećom Marković bio iznad svog proseka – dao 2 koša. I Vajt – izašao iz povrede, bio neočekivano borben i bez straha, ali košarkaški deluje blago rečeno zabrinjavajuće – kao da nikad košarku igrao nije! A on je projektovan kao naš glavni igrač! I svaka čast na pobedi – ali da ne bude kao dosad: jedna sjajna pobeda(kao protiv groblja, Makabija ili Asvela), pa onda 3 razocaravujuća poraza. I sve tako. Za kontinuitet nam treba Lesor na centru i dva šutera.Imamo isuviše rvača u ekipi(Lazić, Lazarević, Marković, Davidovac, Simon, Kuzma…) a skoro nijednog majstora koji ce da preuzima odgovornost i rešava utakmice. Mozda Kalina…

Reply

Leave a Comment