Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети јесењи шампиони!

Кадетска селекција Црвене звезде завршила је први део сезоне са 46 освојених бодова из 17 одиграних мечева, чиме је дефинитивно обезбедила титулу јесењег шампиона.

Наши бисери су остварили чак 15 победа, ремизирали само са Војводином и доживели пораз, још у првом колу, против Чукаричког. Остварена је и фантастична гол-разлика од 62:21, а први пратилац на табели, наш вечити ривал има четири бода мање од пулена Слађана Николића који су били фантастични током читаве јесени, о чему сведоче речи главног тренера наше Омадинске школе Николе Јелића.

Добра полусезона за кадете, иако су лоше стартовали поразом од Чукаричког. Међутим, доласком Слађана Николића је све дошло на своје место и многе ствари су се промениле на позитивно. Кадети су почели да личе на тим, на колектив, много су ближи једни другима и у потпуности су избацили неке личне амбиције зарад екипе. То је резултирало тиме да играју на високом нивоу и дефинитивно су показали да су сви са правом доведени у Звезду. Сматрам да ће Црвена звезда имати велики бенефит од генерације дечака рођених 2005. године која броји 10 репрезентативаца и једна је од најталентованијих у клубу – почео је Јелић.

Капитенска трака је око руке Лазара Ђурића, заменик је Алексеј Вукичевић, а статистички се свакако издвојио Матеја Бубањ, први стрелац лиге који је постигао 21 гол, док је најбољи асистент Јован Шљивић са шест пасова који су претворени у поготке. Издвајали су се још Јован Мијатовић, Матеја Радоњић…

Бубањ је после пар уводних кола у којима је добро играо, а није постизао голове започео серију коју је пренео и на репрезентацију. Што се Шљивића тиче, он је био можда и најбољи играч екипе у овој полусезони, а морам да истакнем и Вукичевића који је био струб одбране и који напредује из дана у дан. Дефинитивно је највећи добитак Радоњић који показује да је вансеријски квалитет, а радује нас и повратак Мијатовића који, не само да је наставио на нивоу на ком је био пре повреде, већ игра још боље. Ту је и голман рођен 2007. године – Јован Миладиновић, као и многи, многи други. Упркос томе што је за кадете завршена полусезона, неколицина њих ће бити у протоколу за наредне две утакмице омладинаца које ће одиграти против Бродарца и Вождовца, а постоји велика шанса и да у потпуности буду прекомандовани у старију селекцију – закључио је Јелић.

Током јесени, за наше кадете су наступали: Стефан Маринковић, Душан Беговић, Јован Миладиновић, Коста Недељковић, Матеја Остојић, Алексеј Вукичевић, Лука Николић, Дарис Каришик, Лука Ђокић, Лука Стојсављевић, Давид Ђурић, Урош Илић, Лука Лечић, Лазар Ђурић, Алекса Цветковић, Андреј Петровић, Јован Шљивић, Матеја Радоњић, Михајло Катанић, Јован Мијатовић, Стефан Миладиновић, Вељко Димитријевић, Вељко Вукојевић, Огњен Милошевић, Матеја Бубањ, Андреј Шкобаљ, Далибор Лазић. Стручни штаб осим Слађана Николића, чине још Филип Остојић, Никола Петровић и Бојан Петровић.

The post Кадети јесењи шампиони! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment