Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти сломили отпор Пролетера у финишу за пету суперлигашку победу

Црвена звезда је оправдала улогу фаворита у мечу са Зрењанинцима у 8.колу Суперлиге, али је до победе дошла после велике борбе – 14:11 (4:3, 3:3, 3:2, 4:3).

Тренер Филиповић је одлучио да пружи прилику млађим играчима и услед веома напорног ритма одмори Николу Рађена, Милоша Вукићевића и Ивана Басару. У првих осам минута екипе су се смењивале у вођству, Пролетер повео у првом нападу преко Чабрила, Суботић са два гола преокренуо резултат, затим трећим вратио предност а Вук Милојевић повисио на 4:2, да би Митровић погодио за 4:3. У уводним минутима друге четвртине Пролетер је дошао до новог преокрета преко Чабрила и Љубеновића, али је узвратио и наш тим и вратио предност головима Ђурђића и Танкосића, али се гости нису предавали и Илић је донео ново изједначење. На 20 секунди пре краја првог полувремена Танкосић погађа за 7:6.

Пролетер је парирао до завршнице треће четвртине, када је Чабрило узвратио голу Ђурђића, али су попустили у финишу и Звезда је стекла три гола предности преко Гардашевића и Ђурђића. Међутим, Марић је унео нову неизвесност голом за 10:8.

Није тим Александра Филиповића у потпуности сломио отпор гостију, који су још три пута прилазили на два гола предности, али је искуснија Звезда без већих проблема привела меч крају и голом Танкосића уз сирену за крај утакмице потврдила тријумф, 14:11.

Гаврил Суботић је био најефикаснији са четири гола, Богдан Ђурђић постигао три, Вељко Танкосић и Филип Гардашевић по два, Марковић, Милојевић и Смиљевић по један.

Црвена звезда се изједначила на четвртом месту са Шапцемса пет победа и 15 победа, са којим ће одиграти још два меча до краја године. Први наредне недеље у оквиру четвртфинала Купа Србије, а затим после меча 5.кола Лиге шампиона са Југом, и у 9.колу Суперлиге за крај јесењег дела.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРОЛЕТЕР 14:11 (4:3, 3:3, 3:2, 4:3)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 50. Судије: Стефановић (Београд) и Пиљић(Нови Сад). Искључења: Црвена звезда 9, Пролетер 9. Петерци: Црвена звезда 3 (3), Пролетер 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 3, Марковић 1, Суботић 4, Милојевић 1, Пјешивац, Гајић, Цветковић, Тртовић, Гардашевић 2, Радовић, Ивановић, Смиљевић 1. Тренер: Александар Филиповић

ПРОЛЕТЕР: Ћировић, Чабрило 4, Париводић, Љубеновић 1, Рончевић, Илић 2, Митровић 1, Ћатовић 1, Тркуља, Босић, Матковић 1, Лалић , Сретковић, Марић 1. Тренер: Срђан Богарошки

The post Ватерполисти сломили отпор Пролетера у финишу за пету суперлигашку победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment