Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

IN MEMORIAM: Стеван Јеловац (1989 – 2021)

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде и српски репрезентативац Стеван Јеловац данас је изгубио најважнију животну битку.

Стеван Јеловац преминуо је од последица можданог удара који га је задесио на тренингу средином новембра. Одмах је оперисан и његово стање је тада оцењено као „стабилно, али критично“. Десетак дана касније појавила се информација да је Јеловац прикључен на апарате, да би се убрзо сазнало и да је клинички мртав.

Ове вести испоставиле су као тачне и Јеловац је данас изгубио животну битку. Подсетимо, пре само три дана, несрећни младић је на захтев породице пребачен из Атине у Србију.

Стеван Јеловац рођен је у Новом Саду 8. јула 1989. године. Кошарком је почео да се бави у новосадској школи кошарке, одакле је дошао у млађе категорије Партизана. Сениорску каријеру почео је 2008. године у Визури, а играо је и за Црвену звезду, италијанску Касерту, Лијетувос Ритас, Сарагосу, Нижњи Новгород, Бамберг, Газиантеп, те јапански Сан-ен Нео Финикс. Последњи клуб био му је атински АЕК, а последњи меч одиграо је у победи над Јоникосом у грчком шампионату 30. октобра.

Због повреде скочног зглоба пропустио је неколико мечева. Кобни мождани удар доживео је у сали, на паркету, док је индивидуално радио у склопу опоравка од повреде.

Дрес репрезентације Србије носио је у квалификацијама за Светско првенство 2019. године у Кини и помогао „Oрловима“ да се домогну учешћа на овом такмичењу.

Стеван Јеловац имао је само 32 године. Премало за одлазак…

Место и датум сахране нашег кошаркашког интернационалца биће накнадно објављени.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE дец 5, 2021 at 22:39

poćivaj u miru delijo..kakva tuga..nemam reči

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 5, 2021 at 21:37

POČIVAJ U MIRU MOMČINO,HVALA TI ZA IGRE U SVETOM DRESU CRVENE ZVEZDE.ISKRENO SAUČEŠĆE PORODICI.

Reply

Leave a Comment