Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

„MaxBet sport“: АБА лигу уништиће судије! Пример је и меч Црвена звезда – Цибона

Већ је постала устаљена пракса да мечеви нашег тима у регионалном такмичењу у којима је учесник судија Дамир Јавор изазивају велику полемику у јавности. Тешко је и пронаћи сусрет у којем је дељење правде поверено наведеном словеначком арбитру, а да су у редовима нашег клуба могли бити задовољни. Последњи пример свакако је и меч 10. кола регионалне АдмиралБет АБА лиге између Црвене звезде мтс и загребачке Цибоне.

Тим поводом преносимо занимљив текст нашег колеге Дејана Прлине са портала „maxbetsport.rs“ који погађа суштину проблема:

– Могу с`времена на време да севну варнице на “Јадрану”, могу да се закомпликују односи између челника и клубова, али нико не жели да изађе из АБА лиге све док она даје представника у Евролигу. То је интерес који спаја све.

Међутим, урушиће се регионално такмичење попут куле од карата због оних који би требало да буду њени заштитници – судија. Сваке сезоне примера недовољно доброг дељења правде је много, ни ове није другачије. Дакле, прича се понавља.

Рецимо, у понедељак… Црвена звезда је дочекала Цибону и била много боља, наговестивши да никакво изненађење не долази у обзир. На крају је остварена више него сигурна победа – 86:72. Отуда чуди дељење правде Јавора и Петека, посебно Јавора. Као да су хтели клуб из Загреба да врате у живот. Ако јесу – зашто? Ако нису – онда су потпуно нејасне неке њихове одлуке. Утакмица је трајала око два сата, дуже него обично. Због судија.

Све је још горе ако се има у виду да против Звезде често греше најбољи арбитри. Не само Јавор и Петек већ и Пукл, Болтаузер, Радовић… Разуме се, не греши се само на рачун црвено-белих, већ и на рачун осталих клубова.

Уз то АБА лига даје велики број судија у Евролиги. То значи да су одлични. Остаје нејасно зашто у најквалитетнијем клупском такмичењу суде боље него у АБА лиги. О чему се ту ради?

Да ли било шта треба додати? Не. Све је речено.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/aba-ligu-unistice-sudije-primer-je-i-mec-crvena-zvezda-cibona-328324/?fbclid=IwAR1FT2zUpHWiQp9v16wofo2_FIb9rszq47O4erZ91yZe2O94sdLPZELq0J4

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 дец 8, 2021 at 13:05

RADI SE O TOME DA SU SVI PROTIV NAS I TO NIJE NIŠTA NOVO,OVAJ JAVOR JE BOLESTAN ČOVEK,EGOCENTRIK,ON UŽIVA DA KRADE ZVEZDU ALI ŽELI STALNO DA BUDE U CENTRU PAŽNJE,DA NERVIRA PUBLIKU POGREŠNIM ODLUKAMA,DA PO PAR MINUTA ANALIZIRA VEOMA JASNE SITUACIJE ITD.ZAŠTO ZVEZDA NE ZATRAŽI NJEGOVO IZUZEĆE ZAUVEK ? I POGLEDAJTE SAMO BEZOČNU KRAĐU U LAKTAŠIMA,NIKO TO I NE POMINJE,TUĐMANOVOJ USTAŠKOJ SEKTI JE POKLONJENA POBEDA A TOGA ĆE BITI JOŠ.

Reply

Leave a Comment