Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-бели без финала Купа Србије. Поен количник одвео Пожаревљане у борбу за трофеј

Црвено-бели без финала.

Црвена звезда – Млади радник 1:3 (22:25, 28:30, 29:27, 18:25)

Реванш меч полуфинала Купа Србије за одбојкаше између Црвене звезде и Младог радника припао је гостима из Пожаревца који су славили 3:1. Први меч у Пожаревцу завршен је истим резултатом, али је због бољег поен количника у финале прошао Млади радник.

Изједначена игра на почетку меча. Екипе су се смењивале у вођству све док се Млади радник није одвојио на три поена разлике – 15:12. Звезда је успевала да изједначи на 15:15, потом и на 21:21, али гости из Пожаревца нису остављали простор за преокрет и на крају добили први период игре 25:21.

У другом сету домаћи одбојкаши су боље почели и до средине периода имали предност. Млади радник је успео да стигне минус, а потом и пређе у вођство, па је Звезда поново јурила резултат. Кад су стигли до изједначења на 23:23 ушло се у неизвесну завршницу и сет се играо на разлику. У игри нерава више концентрације и стрпљење имали су гости који су повели 2:0 у сетовима.

Трећи период меча поново боље отварају гости, брзо одлазе на +3, али Звезда успева да преокрене и поведе 6:3. Предност од два поена црвено-бели су успевали да одрже до 10:8, а онда серијом 4:0 Млади радник прелази у вођство. Звезда се није предавала, гинули су црвено-бели за сваку лопту што им се вратило новим вођством 15:14. У наредним минутима екипе су се смењивале у вођству које није прелазило два поена разлике. Имала је Звезда сет лопту 24:22, али је пропустила прилику да заврши сет и смањи вођство ривала. Поново се играло на разлику, с тим што је Звезда јурила резултат. Са два сјајна сервиса Мељанца, од чега је један био ас, домаћи тим је стигао до предности 29:27 и смањио вођство ривала на 2:1.

На крилима славља у 3.сету Звезда је у четвртом периоду кренула силовито и до средине сета одржавала предност. Код вођства црвено-белих 9:7 гости су направили серију 1:8 којом су, испоставило се преломило сет и увели га у мирну завршницу. На крају славље са седам поена предности и пласма у финале националног Купа.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, није крио разочарење због елиминације његовог тима истакавши да се И овога пута статистика показала тачном да је тешко у једној сезони екипу обити четири пута.

– „Мислим да је главни разлог нашег пораза то што су они били храбрији данас. То се видело у елемент сервиса са наше и са њихове стране. Исто тако мислим дас у примачки били изузетни данас и да су искористили шансу која им се пружила нашом нешто слабијом игром. Јесте сваки сет био на разлику, осим последњег, и јесте био на једну лопту, али мислим да је моментум целе утакмице био на њиховој страни.“

Жакић сматра да гости нису више желели победу, иако је, можда, тако деловало, али да из овог пораза Звезда мора да извуче поуке

– „Неће нико доћи овде сам да се добије и морамо у сваком моменту да дајемо максимум како би направили резултат. Екипа Младог радника сасвим заслужено је прошла у финале где им желим сву срећу. Нама остаје да се окренемо обавезама у првенству, да пробамо да наставимо континуитет добрих игара и да већ у петак а “перемо флеке”о дове утакмице и у Новом Саду пробамо да тријумфујемо“, закључио је Жакић.

Звезда се сад окреће такмичењу у Суперлиги, а нови испит је очекује већ за три дана. Гостују актуелном шампиону, екипи Војводине НС семе.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

4 comments

Zveki дец 9, 2021 at 06:59

Pojma nemamo…

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 8, 2021 at 12:58

BRUKA I SRAMOTA

Reply
Milovan дец 8, 2021 at 09:50

Jedna mala ispravka. Nije SET kolicnik, nego POEN kolicnik. U setovima je bilo 4:4, a u poenima 196:201. Tako su nasi ispali za – 5 poena.

Reply
Vladimir дец 8, 2021 at 11:00

Хвала на сугестији.

Reply

Leave a Comment