Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКартингНајновијеОстало

Картингаши крећу на Светско Гранд финале!

Бахреин ће дочекати картингаше Црвене звезде од 11. до 18. децембра 2021. године који ће се борити у конкуренцији 374 такмичара у шест класа на Светском Гранд финалу за што бољи пласман.

Историја је исписана самим пласманом црвено-белих на једно од највећих светских такмичења јер је то стварно велики успех, али смо сигурни да се наши возачи ту неће зауставити и да ће покушати да остваре што боље резултате.

Такмичари АКСК Црвена звезда Давид Матлак, Андреј Петровић, Никола Тошић и Урош Богданић који је у међувремену добио вајлд карту, браниће боје Србије на поменутом Гранд финалу у различитим класама.

Председник клуба, уједно и селектор наше екипе Александар Тошић нам је пренео и своје утиске.

Више пута сам поновио да не идемо у Бахреин да би само попуњавали списак, већ ћемо се равноправно надметати са учесницима из осталих земаља и покушати да докажемо да смо талентована нација и за овај спорт, без обзира што немамо исте услове за тренинге и тестирања која су од великог значаја и неопходна како би се ова деца припремала за такмичења. Финале је заказано за 18. децембар где ће се од 72 такмичара у свакој класи пласирати првих 36 и за почетак наш основни циљ је улазак у првих 36 и наступ у финалу, а онда можемо правити тактику за писање нове историје у српском картинг спорту – истакао је Тошић.

Желимо пуно среће возачима Црвене звезде на предстојећем такмичењу.

The post Картингаши крећу на Светско Гранд финале! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment