Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Митровић: „Србија је земља која воли кошарку“

КК Црвена звезда мтс је готово стални члан Евролиге. То је велика привилегија, бити у друштву најуспешнијих и најбогатијих клубова Европе. Такође је и велика обавеза јер Црвена звезда представља Београд, Србију и цео регион у најјачем европском такмичењу.

Кошарка се у Србији гледа и разуме другачије. Ни мало случајно јер уз њу неретко стоји епитет ’’Земља кошарке’’ са потпуним правом. О томе је говорио првотимац црвено-белих Лука Митровић:

Кошарка у Србији је нека врста религије. Имамо богату историју кошарке на овим просторима и мислим да је то веома важно за нашу земљу, али и за Евролигу да има учесника са ових простора. Осећамо велику обавезу јер не репрезентујемо само клуб, већ и целу државу у свету кошарке – истакао је Митровић, а потом говорио о наступима у Црвеној звезди:

Играње за тим са овакво богатом историјом увек носи са собом притисак и морате да знате како ћете се носити са тим. Мој кошаркашки развој је почео овде, провео сам у клубу пет предивних година и сјајан је осећај бити окружен људима из Црвене звезде поново – истакао је Митровић.

О свом саиграчу говорио је и Огњен Добрић који се дуго познаје са Луком Митровићем:

Он зна шта Црвена звезда значи овој земљи и граду. Зна како је играти овде и у оваквој атмосфери, био је овде пре пет година, познаје тренера и систем – рекао је популарни Шеги, а затим је о свом односу са крилним центром црвено-белих причао Никола Калинић:

То је један од играча са којим сам у контакту из кошарке и сматрам га за правог пријатеља. Један од разлога што сам се вратио у Црвену звезду јесте шанса да поново заиграм са њим. Сјајно функционишемо на терену, а имамо отворен однос где један другом можемо увек да кажемо и добре и лоше ствари. Све иде у правом правцу и можемо да растемо заједно – рекао је Калинић.

Лука Митровић је потом говорио о овој сезони Евролиге:

Доћи овде и играти на овом нивоу увек носи осећај притиска. Уколико не можете да се носите са таквим притиском онда нисте спремни да играте на овом нивоу. Евролига је сваке године све боља и боља, са сјајним тимовима, који имају и веће буџете од нас и срећни смо што можемо да се такмичимо са њима. Гладни смо пласмана у плејоф, знамо како је бити тамо, успели смо да се пласирамо већ једном, али идемо дан за дан, утакмицу по утакмицу и видећемо за колико ће то бити довољно – рекао је Митровић.

Комплетан видео можете погледати овде:

The post Митровић: Србија је земља која воли кошарку appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment