Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниорке савладале Радивој Кораћ и наставиле низ

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда мтс савладала је у одложеној утакмици 2.кола лиге Београда Радивој Кораћ у „Баскет Ситију“ 82-73 (24-15, 13-20, 21-19, 24-19).

У веома интересантној и интезивној утакмици црвено-беле су успеле да током другог полувремена стекну предност, коју су контролисале до краја меча, иако је у пенал завршници Радивој Кораћ могао да стигне до неизвеснијег сценарија. Планојевић није могао да рачуна на Јовану Спасовски, Тамару Ромчевић и Хелену Ковачевић.

Гошће су боље отвориле утакмицу, повеле 5-14, што је био аларм за Немању Планојевића и његов тим. После тајм-аута уследила је серија 10-0, а затим и 9-0, поенима Симоне Матиће уз звук сирене за 24-15. Дуња Зечевић (9 поена) и Марија Авлијаш (7) су предводиле екипу у првом периоду. У наставку, Звезда је имала предност, контролисала игру, у проблем са фауловима је ушла Ана Јованов. Вишња Кљајевић је на другој страни искористила пад концентрације, постигла 12 од 20 поена свог тима у другом периоду, па је Радивој Кораћ пред одмор смањио на 37-35.

Друго полувреме је протекло у егалу, уз периоде игре када су црвено-беле покушавале да се одлепе. Велику улогу у дефанзиви су одиграле Ана Милановић и Анђела Данић, у потпуности зауставиле најрасположеније у екипи Кораћа, Неду Кукић и Вишњу Кљајевић, показале још један квалитет и разноврсност, чиме су се подредиле тиму, а Дуња Зечевић и Марија Авлијаш крунисале тимску игру поенима. Пред последњих осам минута наш тим је имао +4 (58-54), а у последњем кварталу потврдио тријумф. Виђена је пенал завршница у којој су изабранице Немање Планојевића биле апсолутно сигурне за 82-73.

Дуња Зечевић је убацила 28 поена (9ск), Марија Авлијаш 26, Симона Матић 7, Анђела Данић 6 и Ана Милановић 5 уз 8 скокова, велики допринос у одбрани.

Црвена звезда има два меча мање, против Карабурме и Радивој Кораћа, а наредни меч је у уторак, у „Баскет Ситију“, против обреновачког Радничког.

ККЖ Црвена звезда мтс: Данић 6, Улемек 3, Ј.Зечевић, Милановић 5, Јованов 2, Д.Зечевић 28, Матић 7, Станковић 5, Авлијаш 26, Дацић, Јевтовић, Ђурђевић. Тренер: Немања Планојевић

The post Јуниорке савладале Радивој Кораћ и наставиле низ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment