Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели дерби припао Црвеној звезди!

Све је било у знаку црвено-беле боје, али се све завршило у знаку Црвене звезде. Драматично је било у дворани ”Александар Николић”, сусреле су се две одличне и веома чврсте екипе. Боља је била Црвена звезда, потпуно заслужено.

Бриљирао је Никола Калинић који је меч завршио са 25 поена, шест скокова и четири асистенције, а статистика неће показати када су стизали његови поени у јако важним моментима и из јако тешких ситуација. Одличан је био Лука Митровић са 12 поена и осам скокова, Дејан Давидовац је постигао 11, а Нејт Волтерс 10 кошева укључујући и битну тројку у завршници.

Свакако треба поменути и ролу капитена Бранка Лазића који је одиграо себи својествену борбену утакмицу и био задужен за најубоитије нападаче ривала, а то му се и вратило на најбољи начин када је постигао тројку из угла која је практично решила питање победника на минут пре краја.

Црвено-бели су са пуно енергије започели утакмицу. Повели су у раној фази захваљујући одличној одбрани 9:2. Предност су чували и у наставку, али искусни састав Олимпијакоса је константно покушавао да поравна. Налете је одбијао Никола Калинић прецизним шутем за три или Лука Митровић који је мајсторски решавао ситуације под обручем па су црвено-бели са четири поена предности отишли на одмор – 19:15.

Наставила се слична игра, тројке Црвене звезде добијале су исти одговор од црвено-белих из Пиреја који су шутем за три дисали за врат црвено-белима. Погађали су искусни Грци из разних ситуација. Калинићева серија од пет узастопних поена је трасирала пут ка новој осетнијој предности (34:28), али је Олимпијакос поново пронашао одговор. Серијом 10:2 у завршници четвртине гости су успели да стекну вођство уочи трећег периода (36:38).

Игра кош за кош се наставила и у другом полувремену, мада је Олимпијакос боље започео. Ипак, при резултату 39:43 Бранко Лазић је погодио уз фаул, а потом је одличну тимску одбрану Звезде крунисао расположени Дејан Давидовац другом тројком у тој четвртини и црвено-бели су брзо прешли у вођство – 45:43.

Потпуни егал остао је на снази до краја четвртине. Калинић је са три слободна бацања донео црвено-белима три поена предности, а Слукас за секунду закаснио у шуту за три па је предност остала на снази – 56:53.

Потпуни егал трајао је до половине последње четвртине, резултатска клацкалица и игра кош за кош. Публика је давала свесрдну подршку, а Волтерсова двојка и Калинићев 21. поен на мечу довели су до ерупције одушевљења у двроани. Црвено-бели су поново водили – 69:66. Узвратио је искусни Слукас шутем за три и резултат се вратио у понзати егал.

Поене су доносили Волтерс и Калинић, Никола је просто сијао и погађао из изразито тешких позиција. Одбрана је била задужена да чува вођство, а публика за ветар у леђа. На нешто више од минут пре краја тројку је постигао Бранко Лазић, препознатљиву из угла и ставио тачку на питање победника – 78:70.

Црвена звезда мтс – Олимпијакос 81:76 (19:15, 17:23, 20:15, 25:23)

Црвена звезда мтс: Волтерс 10 (4ас), Давидовац 11, Митровић 12 (8ск), Лазић 6, Калинић 25 (6ас, 4ск), Добрић, Холинс 3, Симоновић, Ивановић 10 (4ас), Марковић, Кузмић 4, Цирбес.

Дејан Радоњић:

Честитам играчима на победи, а у исто време и на доброј игри. Говорили смо пре ове утакмице да ће бити веома тешко током свих 40 минута и да ће изискивати пуно енергије. Последњих неколико минута смо одиграли у одбрани са пуним фокусом на ствари које су битне против Олимпијакоса, а у нападу смо доносили паметне одлуке. Захвалио бих се и публици на подршци.

Желим да кажем да смо одиграли утакмицу против једне од најбољих екипа ове сезоне која игра сјајно и у одличном статусу је дошла у Београд, након две велике победе на страни. Савладали су 21 разлике Армани у Милану, а и Уникс у Русији. Успевали смо током меча да држимо добар ниво одбране што је јако тешко с обзиром на њихов нападачки потенцијал, али и њихово искуство. Утакмица је била тешка и изазовна, захтевала је да држимо ниво концентрације свих 40 минута што смо и ми успели. Ово је наравно велика победа за нас, а значајно је што смо одиграли добар меч. Успели смо у неким тренуцима, када смо били у сличним проблемима као на почетку сезоне. Вајт је покушао да заигра, показао је изузетан карактер у жељи да заигра у пуном обиму. Ипак, биће ван терена још који дан јер није лако вратити се тако напрасно после дужег одсуства. Битно нам је да сваки играч свој допринос, али је и битно да долазимо до тимских победа и тим је изнад сваког појединца.

The post Црвено-бели дерби припао Црвеној звезди! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

ivan niksic дец 10, 2021 at 18:08

Jedno veliko Bravo i cestitke za pobjedu! Jedno divno crveno-belo vece, uz fudbalere, gdje su crveno-beli iz BG dobili s jedne strane crveno-bele iz Pireja, a s druge crveno-bele iz Brage! Zaista jedno predivno vece, puno pozitivnih emocija, srece i zadovoljstva za sve Zvezdase, samo da ih ubuduce bude i vise i cesce! Neki poseban komentar i osvrt posle svega, bio bi suvisan. Jos jednom svaka cast i ,Idemo dalje’!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 10, 2021 at 10:55

KAKAV DERBI,KAKVA BRAĆA..TO VIŠE NE POSTOJI..DANAS SVAKO GLEDA SVOJ INTERES..BRAVO ZA POBEDU

Reply
MILOS RANKOVIC дец 10, 2021 at 10:17

Momci i vama svaka cast.bio sam sinoc na utakmici i videla se velika zelja za pobedom.navijaci perfektni.kad sam gledao snimak video sam opet lose sudjenje sto se nije videlo u dvorani.Kalina vrh.ali mora jos neko da proradi.puno mi je drago sto smo dobili vise ovaj Olimpijakos.lepo vece za Crvenu zvezdu i u Kk i u Fk idemo sad jos jace

Reply
Dragan дец 10, 2021 at 15:18

Kalenić je definitivno čudo! Je li, Ranke..?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 10, 2021 at 23:23

radi Kalenić pijaca…haha

Reply

Leave a Comment