Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеј Милана Гајића у „Каменолому“

Ремијем у „Каменолому“ фудбалери Црвене звезде обезбедили су пласман у осмину финала овосезонске УЕФА Лиге Европе. Црвено-бели су остваареним резултатом прескочили прву елиминациону фазу на пролеће, па ће наредна европска искушења имати тек у марту 2022. године.

И док комплетна звездашка јавност слави огроман успех наших фудбалера, један члан Црвене звезде има посебан разлог за славље.

Наиме, у 62. минуту сусрета у Браги, дефанзивац нашег клуба Милан Гајић заменио је Марка Гобељића и тиме забележио 100. наступ у дресу омиљених боја на званичним сусретима.

Милан Гајић је рођен 28. јануара 1996. године у Вуковару. Играчку каријеру је започео у панчевачком Динаму, а на стадион „Рајко Митић“ је стигао 4. фебруара 2019. године из француског Бордоа. Пре одласка у Француску пуних шест година носио је дрес ОФК Београда. Дебитантски наступ у црвено-белом дресу забележио је 16. фебруара 2019. године у сусрету 22. кола Супер лиге Србије против новосадске Војводине (4:0).

Гајић је био члан свих млађих репрезентативних селекција, а за сениорску репрезентацију Србије дебитовао је 24. марта ове године у сусрету Квалификација за Светско првенство у Катару против репрезентације Републике Ирске (3:2).

Fudbal Soccer U21
Play off First leg
Srbija U21 v Norveska U21
Milan Gajic
Beograd, 11.11.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Он је до сада одиграо 77 првенствених мечева, шест пута је облачио црвено-бели дрес у оквиру Купа Србије, док је на међународној сцени одиграо 17 мечева за наш клуб (Лига шампиона пет мечева; Лига Европе 12 сусрета). До сада је укупно постигао и шест погодака. Са Црвеном звездом Милан Гајић је освојио три титуле шампиона Србије (2019, 2020. и 2021.), као и један трофеј намењен победнику националног купа 2021. године.

Честитамо Милану Гајићу на великом јубилеју.

Повезане вести

Leave a Comment