Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звезда поново боља од шампиона

Војводинаа – Црвена звезда 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

Дерби меч 11. кола Суперлиге Србије између актуелног шампиона, екипе Војводине и Црвене звезде одигран у Новом Саду завршен је победом београдских црвено-белих 3:1

У првом сету обе екипе су имале периоде у којима су диктирале темпо и водиле. На почетку предност су имали домаћи, средином периода Звезда је била у вођству, да би у егал завршници актуелни шампион имао више среће и концентрације и на разлику повео 1:0 у сетовима.

Звезда је од почетка другог периода била доминантна. Водили су Београђани 5:1, 10:5, али су домаћи одбојкаши успели да ухвате прикључак и стигну на 12:12. Мини преокрет Војводине није пореметио београдске црвено-беле који су врло брзо отишли на 20:15, а онда мирном и сигурном игром стигли до победе иИ изједнчења у сетовим.

Готово идентичан је био трећи период. Силовита Звезда и брзо, убедљиво вођство. Имали су Београђани у неколико наврата +5, што је, испоставило се, била довољна разлика да се издрже напади домаћина, забележи победа и поведе 2:1.

И у последњем периоду игре београдски тим је стартовао фуриозно, до средине сета имао +7 – 12:5. Домаћи су у другом делу периода успели да се приближе на само поен разлике, али Звезда није дозволила потпуни преокрет, овај период решила у своју корист и на крају славила 3:1 у сетовима.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, био је задовољан.

Велика победа самим тим што је против директног ривала за прво место, против екипе која је тренутно друга на табели, и што је остварена код њих у Новом Саду. Мислим да смо одиграли добру утакмицу иако је било доста успона и падова, ситуација да од +5/6 долазимо на +1 или егал завршницу. Успели смо да издржимо до краја налете добре игре противника и у томе останемо стрпљиви, а са друге стране да, после дужег времена, серверски одиграмо добро утакмицу. Управо тим сегментом сам и најзадовољнији. Успели смо да неутралишемо њихову игру из првог напада, фактички их у доста ситуација оставили без решења јер смо били врло добри у блоку и одбрани. Лепо смо ишчитали игру противника. Мало смо се мучили на пријему, али смо успели да реализујемо ситуације из расејаног пријема и тешких лопти – била је прва анализа Жакића.

Времена за одмор после реванш меча Купа није било много, за опоравак још мање.

Веома сам задовољан реакцијом екипе после онаквог пораза у Купу. Мислим да, иако то и даље боли, сад мало мање боли после ове победе. Можемо бити задовољни овим издањем, показали смо да пораз није много утицао на нас и да тај један пораз није срушио све што смо радили свих ових месеци. Честитам момцима на још једној победи и идемо даље. Окрећемо се наредној утакмици, имаћемо мало више времена за одмор тако да очекујем да следеће недеље то изгледа још боље – закључио је Жакић.

Звезда наредни меч игра 17.децембра кад ће на својој “Бањици” угостити Спартак из Љига. Меч се игра у 18,30.

The post Звезда поново боља од шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment