Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звездина одбрана четврта најбоља у Лиги Европе

Фудбалери Црвене звезде обезбедили су историјски пласман у осмину финала Лиге Европе након ремија у Португалу са Брагом резултатом 1:1. Црвено-бели су пружали одличне партије током свих шест кола групне фазе, што говори и чињеница да је наш тим примио само четири гола, а то Звезду сврстава на четврто место најбољих одбрана другог по јачини европског клупског такмичења.

Изабраници Дејана Станковића ремизирали су са Брагом у последњем колу групне фазе резултатом 1:1, а једини погодак за наш тим постигао је Александар Катаи са беле тачке. У том мечу су наши фудбалери примили последњи од четири гола колико је укупно завршило у мрежи Милана Борјана током групне фазе. Црвено-бели су забележили невероватан успех завршивши групни део такмичења на првом месту, а томе у прилог иде и чињеница да су само Лацио, Вест Хем и Галатасарај примили по три гола, што је један мање од нашег клуба. Одбрана под вођством нашег капитена Милана Борјана одрадила је одличан посао, а наши играчи чували су свој гол у стилу најбољих светских дефанзиваца. У оба сусрета против Лудогореца, дефанзивна линија била је у потпуности на висини задатка, па је мрежа нашег клуба мировала на мечевима против бугарског представника. Исти број голова као Црвена звезда примила је само екипа Монака, док су црвено-бели иза себе оставили позната имена светског фудбала попут Лиона, Ренџерса, Наполија, Лестера, ПСВ-а, али и многе друге. Напад је функционисао одлично као и одбрана, што потврђује и чињеница да је на пет од шест утакмица наш тим бар једном затресао мрежу противника, а у првом мечу са Брагом, наши фудбалери су погађали два пута. Црвена звезда наставља да пише историју и бележи успехе из године у годину, а верујемо да ће чета под командом Дејана Станковића и у будућности доносити радост свим заљубљеницима у црвено-беле боје.

Звездина публика ће моћи да поздрави добре игре црвено-белих момака у Европи и првенству против Радника у понедељак од 18 часова када ће капије стадиона „Рајко Митић“ бити отворене за све навијаче нашег клуба.

The post Звездина одбрана четврта најбоља у Лиги Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment