Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисткиње после великог преокрета савладале загребачку Младост

Ватерполисткиње Црвене звезде победиле су Младост из Загреба резултатом 11:10, у другом колу другог турнира Дунав лиге, а до победе су дошле после великог преокрета у последњој четвртини.

Наиме, Младост је водила од првог минута, у другој четвртини је имала три гола, у трећем периоду је повела и 10:5 и била је близу победе. Међутим, црвено-беле су заиграле много боље и серијом од шест голова су стигле до четврте победе у Дунав лиги, а прве на турниру у Сентешу.

Тим из Загреба је одлично отворио утакмицу и после пет минута је водио 3:0. Сесилија Диаз Меса и Ана Мамоглу су смањиле, а потом је Звезда до средине друге четвртине више пута прилазила на гол минуса. Уследила су два гола Младости, за вођство од 7:4 на полувремену, а потом још два поготка расположених Матее Суелин и Еми Миљковић, за убедљивих 9:4. Серију је прекинула Јана Лујић, да би потом Миљковић својим петим голом на мечу повисила на 10:5 десет минута пре краја утакмице.

Међутим, црвено-беле су се пробудиле у четвртој четвртини. Најпре је Христина Илић из петерца покренула серију, да би 30 секунди касније Ива Лујић смањила на 10:7. Уследио је брзо и гол Сесилије Диаз Месе, да би потом средином те четвртине Христина Илић новим голом смањила на само 10:9. Прво изједначење на утакмици донела је Јелена Шрац два минута и 20 секунди пре краја. После три напада са играчицом више на обе стране, уследио је гол Сесилије Диаз Месе за коначних 11:10.

До краја турнира Црвена звезда ће играти још са екипом Сентеша у суботу, односно против Динама из Букурешта у недељу.

Црвена звезда – ХАВК Младост 11:10 (2:3, 2:4, 1:3, 6:0)
Црвена звезда: Лазић, Лукић, Ј. Лујић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 2, Миловановић, Шарац 1, Диаз Меса 3, Илић 3, Тодоровски, Димитријевић, Пејчић.

ХАВК Младост: Медвешек, Миљковић 5, Петрић 1, Црнички, Лордан, Суелин 3, Медић, Домазет, Букић 1, Брнетић, Розић, Десница, Марић, Божан.

The post Звезда после великог преокрета победила Младост appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment