Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Храбра Звезда ипак поражена. Патернико погурао Барселону у гротлу „Пионира“

Тренутно најбоља евролигашка екипа, Барселона, гостовала је у оквиру 15. кола елитног европског кошаркашког такмичења у дворани „Александар Николић“. И поред чињенице да црвено-беле у овом мечу није служио шут са дистанце, пулени тренера Дејана Радоњића били су близу новог великог успеха, али је овога пута срећа била на страни каталонске екипе, као и италијански судија Кармело Патернико који је у финишу сусрета у моменту када су гости имали свега три поена предности једну лопту коју је евидентно у аут избацио Сертак Шанли, поклонио момцима у плаво-црвеним дресовима и тиме и дефинитивно онемогућио пад великог фаворита.

Црвена звезда мтс – ФЦ Барселона 69:76 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15)

У крцатом Пионир пред 7000 гледалаца и присутво најбољег тенисера свих времена и великог навијача црвено белих Новака Ђоковића, Црвена звезда је одиграла храбру, мушку утакмицу у којој је недостајало мало среће да наш тим дође до великог скалпа!

Црвена звезда је осим лошег почетка утакмице била потпуно равноправан ривал у већем делу меча, и били близу потпуног преокрета иако је Барселона након сјајне шутерске деонице у трећој четвртини водила са 12 поена предности.

Корак по корак, уз велику подршку и енергију са трибина, Црвена звезда је корак по корак прилазила Барселони, а на минут и по пре краја, играло се на један посед, Црвена звезда је јурила заостатак и имала чак шут за изједначење, али су Остин Холинс, па Никола Калинић и Стефан Марковић промашеним тројкама испустили да донесу велику драму.

Велика утакмица Црвене звезде која није награђена бодовима, и на којој тренер Дејан Радоњић није имао у саставу Вајта, док се Добрић који је био у протоколу није напао на паркету након болести.

Најефикаснији на мечу били су Никола Калинић и Лука Митровић са по 15 поена, док је Нејт Волтерс додао 11.

Код гостију Најџел Хејс-Дејвис је имао 14, Сертач Шанли и Роланд Шмитс по 11, а 10 је дао Никола Миротић, уз осам скокова.

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 11, Давидовац 8, Митровић 15, Лазић, Калинић 15, Добрић, Холинс 2, Ивановић 4, Марковић 8, Кузмић 4 (8ск), Цирбес 2. Тренер: Дејан Радоњић.
Барселона: Дејвис 6, Ексум, Шанли 11, Мартинес 6, Хејс-Дејвис 14 (8ск), Ориола 2, Лапровитола 6, Кјурик 8, Јокубаитис 2, Миротић 10 (7ск), Каиседо. Тренер: Шарунас Јасикевичијус.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Честитке Барселони на победи. Лоше смо почели меч на оба краја, правили бројне грешке… Доносили лоше одлуке у одбрани и нападу. Након тога је било боље, а онда су они у трећем кварталу играли јако добро. На крају смо имали прилику да победимо, направимо изненађење, али смо промашили неколико шутева за три поена, а они их погодили. Промашили смо и неколико пенала, док су они били прецизни. На крају су победили”, рекао је Дејан Радоњић на конференцији за медије и онда одговорио на питање о лошим процентима шута за три поена и са линије слободних бацања (3/20 за три), (18/27 – слободна бацања, 66,7 одсто).

Већ за три дана играју нову утакмицу, гост нашег тима је минхенски Бајерн, меч се игра у хали Александар Николић.

Повезане вести

4 comments

MILOS RANKOVIC дец 15, 2021 at 15:54

GLUPO JE KAD TRENER FK KAZE UMORNI SU IGRACI,ISTROSENI,POVREDJENI,A KOSARKASI IGRAJ NA DVA DANA,PUTUJU 17 PUTA U INOSTRASTVO,SPAVAJU PO KLUPAMO DOK MANEKENI IZ FK CARTER LET SVAKA UTAKMICA,KOSARKASI SU ZA VAS PRAVI ZVEZDASI,NIKAD NEKUKAJU OD UMORA,POVREDA,SVEGA,MISLIM DA JE PUNO BOLJE DA JE GASPROM ULOZIO NOVAC U KK NEGO U FK,MOMCI SAMO NAPRED,IGRAMO PROTIV BARSE A I PROTIV SUDIJA,SUGESTIJA RADONJICU IMAS CELENDZ,TRAZI KAD SE LOMI REZULTAT KO SINOC NA CETRI RAZLIKE DVA MINUTA DO KRAJA LOPTA ZA ZVEZDU SUDIJE NARAVNO DAJU LOPTU BARSI,MORAO SI TAD DA TRAZIS CELENDZ

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2021 at 19:53

BRATE RANKE NISI POHVALIO KALeNIĆA

Reply
ivan niksic дец 15, 2021 at 13:22

Uprkos porazu, svaka cast na dobroj igri, velikij borbi, muskom otporu visestruko jacem protivniku, uz zal sto to ipak na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu, a bilo je tako blizu, a opet tako daleko. Opet se ispostavilo da je ova Zvezda u ivakvom sastavu, cast pojedincima, da ne kazem iskljucivo pojedincu Kalinicu, napadacki vrlo siromasna, bezopasna, impotentna, za razliku od Barselone ciji su igraci od beka do centra resetali trojkama i dalekometnom paljbom kos Zvezde, uprkos odlicnoj i fanaticnoj odbrani, a uz to 8 ili 9 promasenih bacanja, uz veliki broj promasenih cistih suteva za tri, preveliki luksuz pri malom i tijesnom rezultatu gdje je svaki kos od izuzetne vaznosti. Ocigledno je da ovom timu fali suter(i) i jos jedan centar iznad prosjeka postojecih Kuzmica i Cirbesa da bi ovaj tim bio konkurentan za ovo takmicenje. I pored toga, svaka cast na prikazanoj igri! ,Idemo dalje!’

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2021 at 10:42

šteta..zao mi je..momci se borili kao pravi ratnici i pokazali fudbalerima sta je sveti grb..od mene velika podrška,zasluzuju to

Reply

Leave a Comment