Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Убедљив пораз рукометаша на Сланој бари

Не тако давно рукометаши Црвене звезде Grundfos направили су велику сензацију савладавши вишегодишњег шампиона екипу новосадске Војводине. Чинило се у том моменту да ће наши рукометаши од тог сусрета кренути узлазном линијом и да ће коначно након неколико сезона изборити пласман у плеј-оф, али се догодило све супротно од очекиваног. Црвено-бели су заређали са лошим резултатима, екипу је напустио тренер Жикица Милосављевић, а екипа ће и у актуелној сезони кроз плеј-аут тражити опстанак у АРКУС лиги.

У таквој консталацији снага у дворани „Слана бара“ у Новом Саду остварен је очекивани резултат у оквиру 14. кола „групе А“ АРКУС лиге.

Војводина : Црвена звезда Grundfos 33:24 (16:11)

Црвено-бели су у последњој утакмици године наступили без Мирка Ђуровића, Драшка Ненадића, Радисава Лаковића и Александра Атанасова.

И добро су ушли у меч, стекли 1:4 на старту, одржавали разлику, али је Војводина успела постепено да мини серијама изједначи (8:8, 17.минут), а затим и у финишу првог полувремена стекне пет голова предности пред наставак.

У другом полувремену Новосађани су имали контролу над утакмицом, већ у 41.минуту имали двоцифрену разлику (24:14), и контролисали разлику до краја утакмице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Лазар Петровић са 4 гола, по три су постигли Виктор Матичић, Ђорђе Мајес, Немања Јовић и Михаило Шљукић.

Црвена звезда ће такмичење наставити у плеј-ауту, у који преносу 6 бодова, а противници ће бити Пролетер из Зрењанина, Мокра Гора, Спартак из Суботице и нишки Железничар.

Хала: СЦ „Слана бара“
Гледалаца: 150
Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац)
Искључења: Војводина 8 минута, Црвена звезда Grunfos 2 минута
Седмерци: Војводина 5(4), Црвена звезда Grundfos 3(3).
Војводина: Куртеш, Милић 3, Мирковић, Прибак 2, Оцвирк 7(1), Вуковљак 1, Веркић, Жмавц, Миленковић, Подунавац 1, Рађеновић 4, Ратковић 3, Кљајић 8(3), Буњевчевић 4, Шотић 1, Бедуи. Тренер: Борис Ројевић
Црвена звезда Grundfos: Хорват 3, Симић 1, Јовић 3(1), Гемаљевић, Мајес 3, Матичић 3(2), Благојевић 2, Брети, Маринковић 1, Кикановић 2, Вучићевић 1, Шљукић 3, Петровић 4. Тренер: Антон Букилић

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment