Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Потрага за десним беком окончана?

Утакмицом на „ТСЦ Арени“ у Бачкој Тополи фудбалери Црвене зведзе окончали су такмичарске обавезе за 2021. годину. Претходни дани били су више него турбулентни па је након великог задовољства због пласмана у осмину финала УЕФА Лиге Европе, уследило још веће разочарење због губитка бодова на стадиону „Рајко Митић“ у дуелу са сурдуличким Радником.

Управо наведени губитак бодова на домаћем терену и дефинитивно за црвено-беле у пролећном делу сезоне значи амо једно. Екипа тренера Дејана Станковића више нема право на кикс, а ако се жели нова одбрана шампионске титуле наши фудбалери ће морати да савладају све противнике у пролећном делу сезоне.

Потпуно је јасно да нашој екипи током зимске паузе неопходна је „свежа крв“. Већ је договорен долазак Охија Омоижуанфа из норвешког Молдеа, а преговори са центархалфом Шерифа из Тираспоља Данилом Арболедом налазе се у завршној фази, а како се сазнаје приоритет спортског сектора нашег клуба је довођење и десног бека који ће заменити Марка Гобељића и Милана Гајића за које се очекује да ће ове зиме напустити наш највећи стадион.

Према непотврђеним информацијама руководство нашег клуба заинтересовано је за још једног фудбалера које је предводио шампиона Молдавије у групној фази овосезонске УЕФА Лиге шампиона. Реч је о Фернанду Констанци двадесеттрогодишњем беку који није пропустио нити један сусрет у елитном такмичењу. Перспективан је играч који би у будућности могао много да донесе Црвеној звезди, како играчки, тако и финансијси. Ове полусезоне је на 22 утакмице за Шериф пет пута асистирао и постигао је један гол. Фернандо Костанцо поред бразилског има и држављанство Италије. У Шериф је дошао из Ботафога.

Сад остаје да се види да ли ће Црвена звезда после Данила Арболеде кренути и у офанзиву на Фернанда Костанцу чија вредност по реномираном портлу „transfermarkt.com“ износи 800.000 евра.

Констанца је рођен у Рио де Женеиру, а поред Ботафога актуелне екипе Шерифа из Тираспоља, наступао је и за други тим француског Лила у сезони 2018/19.

Јасно је да ће током зимске паузе бити и долазака и одлазака са нашег највећег стадиона, а нама остаје да се надамо да спортки сектор неће начинити грешке у одабиру играча и да ће екипа на пролеће бити спремна да крене у нову одбрану шампионског пехара који у овом моменту изгледа прилично далеко.

Повезане вести

4 comments

Mapko дец 18, 2021 at 13:03

Imamo odlicnog beka kog smo kupili pre 6 meseci, koji je na pozajmici u Loznici, ako je neko gledao utakmice Loznice video je da Milan Ilic gazi pored aut linije i u napadu i u odbrani je konkretniji od Gobelje i Gajica, odlican za buducnost mlad i perpektivan sa seniorskim iskustvom.

Reply
Realno дец 17, 2021 at 00:13

Ako vec dolaze dva stranaca,sta ce nam i treci jer vec imamo Kangu i Sanoga a to bi bio 5.iako mogu samo 4 na teren.Racunam da ce Dioni,Bakajoko i Falko biti prodati nekome.

Reply
dusan дец 18, 2021 at 09:24

dioni, bakajoko i falko nece biti prodati nikome jer nikome ne trebaju. oni ce kao zander i kanjas da sacekaju istek ugovora i do tada ce biti placani u celosti. neverovatno je kakav niz promasaja sa strancima zvezda ima: kanjas, zander, garsija, falko, tomane, dioni, bakajoko, risairo…

Reply
окнрб дец 16, 2021 at 21:09

дУЛАНО ,КРУНИЋ ,РАДОЊИЋ ИЛИ АЛЕСИЋ И ЂУРИЧИЋ

Reply

Leave a Comment