Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Стари знанци у Београду

У оквиру 16. кола Евролиге Црвена звезда у дворани ,,Александар Николић“ дочекује минхенски Бајерн. Оба тима у предстојећи меч улазе након пораза у претходном колу. Ипак, горчина тих пораза није била иста. Београдски црвено – бели су против Барселоне, тренутно најдоминантније екипе такмичења, били у игри до самог финиша док су кошаркаши Бајерна на гостовању у Пиреју поклекли већ у првој четвртини и може се рећи доживели резултатски дебакл са обзиром да је Олимпијакос у једном тренутку водио и са 34 поена разлике.

Екипа из Минхена је препуна нама веома добро познатих лица. Тим са клупе предводи некадашњи тренер Партизана  Андреа Тринкијери а међу главним играчима су Владимир Лучић, Кори Волден, Огњен Јарамаз и новопридошли Кеј Си Риверс. Колонија бивших играча Црвене звезде и Партизана појачана евролигашким ветеранима попут Отело Хантера, Леона Радошевића, Аугустина Рубита и Нихада Ђедовића као и првом звездом екипе Даруном Хилиардом уочи такмичења за циљ је имала понављање прошлогодишњег  историјског успеха пласмана у плеј оф. Ипак, на том путу су их омели велики здравствени проблеми. Након можданог удара Пола Зипсера у јуну прошле године Бајерн се током припремног периода суочио са великим бројем повреда. Зипсер је у међувремену оперисан и успешно се опоравља, Леон Радошевић још није заиграо у сезони, Лучић је пропустио њен почетак… Као резултат свега тога у сезону улазе са 4 везана пораза. Са комплетирањем редова дошло је до успона у форми тако да уочи сутрашњег дуела са Црвеном Звездом Бајерн са скором од 7 победа и 8 пораза заузима 10 место на табели. Нови ударац тим из Минхена доживео је повредом Даруна Хилиарда, првог стрелца екипе, који ће дуго одсуствовати. Као замена за њега доведен је Кеј Си Риверс.

Бајерн је екипа која игра у осредњем ритму, насупрот Звезде која игра на најмањи број поседа у ЕЛ. Статистика каже да је Бајерн, након Асвела, екипа која бележи најмање асистенција по мечу – 13,3. Последично томе налазе се при дну лествице екипа које губе најмање лопти по утакмици, насупрот Звезде која је при у врху у тој неславној категорији. Повреда Хилиарда је велики ударац за тим из  Баварске. Уз Хилиарда и на дужи временски рок повређене  Зипсера и Радошевића меч против Олимпијакоса је пропустио и словеначки плејмејкер Жан Марк Шишко. Бајерн има дубок ростер који чини 19 играча регистрованих за Евролигу али је сигурно да ће недостатак Хилиарда утицати на њих у наставку сезоне.

Уочи сутрашњег меча логична је претпоставка да ће се главна битка водити на крилним позицијама где ће Калинић и Давидовац водити велику битку против Владимира Лучића и (против Звезде увек расположеног) Дешона Томаса. Статистички гледано Кори Волден игра добру сезону ( 10,3 поена по мечу, скоро 43% у шуту за три) па је несумњиво да ће Лазић и Холинс обратити посебну пажњу на њега. У рекету треба очекивати окршаје Хантера и Кузмића односно Митровића и Рубита. Шут за три поена је рак рана у игри Црвене звезде ове сезоне. Уз макар пристојне проценте са дистанце црвено – бели ће бити ближи победи на сутрашњем мечу. Свежина играча овога пута не сме бити изговор јер је Бајерн своју прву утакмицу дуплог кола Евролиге одиграо на гостујућем терену и то дан касније у односу на Црвену звезду.

Сутрашњи риавли се се сусрели уочи почетка ове сезоне одиграли утакмицу у финалу Магента купа у Минхену. Наш тим је победио поготком Луке Митровића у самој завршници. Надајмо се да ћемо сличном слављу сведочити и сутра…

 

 

 

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE дец 18, 2021 at 14:22

kapa dole..fantastično..ovo treba podrzati bez obzira na rezultat..ovako se voli zvezda a ne kao bitange iz fudbala

Reply
Zveki дец 18, 2021 at 12:04

Admine, Zvezda igrala sa Bajernom Evroligu sinoć!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2021 at 11:05

drago mi je zbog one svinje trinkijerija..trebali smo još više da ga vredjamo

Reply
dusan дец 18, 2021 at 09:20

bravo zvezdo!

Reply

Leave a Comment