Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда победила Борац и осамила се на врху табеле

Кошаркаши Црвене звезда мтс победили су екипу Борца из Чачка резултатом 109-62 у утакмици 12. кола регионалног такмичења. Повратак Вајта и рекорд Лазића обележили меч у Београду.

Овом победом црвено-бели су усамљени на првом месту на табели са скором 10-1. Меч у Београду остаће упамћен и по рекорду Бранка Лазића који је у последњем минуту првог полувремена, поготком уз фаул и убачено слободно бацање, постао најбољи стрелац Црвене звезде у историји регионалног такмичења.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс, која је овај меч одиграла без Давидовца и Добрића, били су Холинс и Ивановић са 16 поена.

Ово је био трећи дуел два тима у регионалном такмичењу и трећа победа црвено белих, који су овај меч одиграли само 40 сати након утакмице са Бајерном у оквиру Евролиге.

Утакмица у хали Александар Николић протекла је у доминацији црвено белих који су одлично отворили меч и повели 14-3 након чега је тренер гостију Марко Мариновић затражио тајм аут. Прва деоница протекла је у одличној шутерској епизоди нашег тима, а резултат после десет минута износио је 28-13.

У другој четвртини гости су заиграли боље и пришли у једном тренутку на 5 поена заостатка али је тај налет брзо одбијен, па се на велики одмор отишло са предношћу 49:37, уз 12 поена Ерона Вајта и 9 поена Холинса.

Трећу четвртину црвено бели су отворили серијом 15-2 и већ у 23.минуту питање победника практично је било решено, а до краја ове најпродуктивније деонице погађали су буквално сви па је на крају четвртине и после 30 минута кошарке било огромних 86-52. Тренер Дејан Радоњић овакво кретање резултата искористио је да распореди минутажу и одмори играче који су носили огроман терет тешке утакмице са Бајерном. На крају коначан резултат био је великих плус 47 за црвено беле.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић 11, Волтерс 9, Митровић, Лазић 13, Калинић, Холинс 16, Симоновић 8, Ивановић 16, Марковић, Вајт 15, Кузмић 6, Цирбес 10.

Након овог меча, екипа Црвене звезде већ у уторак путује у Истанбул где их у среду очекује меч 17.кола Евролиге са Анадолу ЕФЕСом.

The post Црвена звезда победила Борац и осамила се на врху табеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE дец 20, 2021 at 13:33

i ovo treba nagraditi i pohvaliti..posle iscrpljujuće tekme sa bayernom,pokazali veliku zelju,motivaciju,energiju..bravo

Reply

Leave a Comment