Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаОбавештења

Саопштење КК Црвена звезда поводом казне Евролиге

Поводом казне Евролиге о којој смо већ писали  огласио се и КК Црвена звезда на свом званичном сајту. Текст преносимо у целости.

                    ЕЛ: Драконска казна и последње упозорење за Црвену Звезду

КК Црвена звезда обавештава јавност да је због неспортског и изузетно неодговорног понашања дела публике и појединаца током и након утакмица 15 и 16. кола Евролиге између Црвене звезде и Барселоне, односно немачког Бајерна, клуб у понедељак кажњен изузетно великом збирном новчаном казном од чак 48.000 евра!

Казна коју је изрекао дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан односи се на неколико тешких прекршаја према дисциплинском правилнику тог такмичења, а то су пљување и бацање тврдих предмета у терен током и након утакмице.

– На утакмици 15.кола са Барселоном клуб је кажњен збирном казном од 11.000 еура. КК Црвена звезда кажњен је новчаном казном од 7.000 евра због вређања противничког тима са трибина, и додатних 4.000 еура због бацања папира и семенки у терен;

– На утакмици 16.кола са Бајерном клуб је кажњен збирном казном од чак 37.000 евра због две грубе повреде дисциплинског правилника Евролиге (чланови 29.1 и 29.2) који су у случају нашег клуба поновљени: Пљување играча (казна у висини од 31.000 еура) и бацања тврдих предмета (упаљачи, кованице…) у терен у висини од 6.000 еура;

Овакве казне, које добијају на тежини јер се воде као поновљени прекршаји, озбиљно угрожавају финансијско пословање и нормално функционисање нашег клуба!

Поред тога, након ових прекршаја КК Црвена звезда мтс поново прете и оштрије санкције, а то су: играње пред празним трибинама или чак одузимање бодова!!!

КК Црвена звезда мтс још једном моли и апелује на све који прате утакмице нашег тима у Евролиги, да спортски и фер навијају и пружају подршку екипи, без икаквог вређања или угрожавања физичког интегритета противничких играча, и чланова стручних штабова, као и свих актера утакмица!
Само тако, амбијент и подршка коју имамо и која нашим играчима значи јако пуно, добија свој смисао, у супротном наше велике победе служиће за плаћање високих казни, а имиџ клуба који градимо годинама у овом такмичењу великим делом и због одличне организације великог броја утакмица биће озбиљно нарушен.

Будимо на висини задатка већ 30. децембра када нам у госте долази екипа Зенита, навијајмо спортски и бодримо Црвену звезду!

Извор: сајт КК Црвена звезда

 

Повезане вести

1 comment

Nikola дец 20, 2021 at 21:26

Oglasite se i o KRIMINALNOM suđenju, koji Crvena zvezda ima u EL. Ono je KATASTROFA šta se radi u Beogradu i kako se sudi!

Reply

Leave a Comment