Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Пораз црвено-белих у Букурешту

Ватерполисти Црвене звезде изгубили су у 6. колу Б групе Лиге шампиона од Стеауе у Букурешту резултатом 11:8.

Лош почетак Црвене звезде донео је прилику домаћину да поведе са 3:0 после првих осам минута игре. На почетку друге четвртине било је 4:0, а онда су коначно црвено-бели заиграли боље. На истеку 10. минута постижу први гол, а стрелац је био Стефан Пјешивац. Већ у следећем нападу Иван Басара користи прилику из играча више и смањује на 4:2. Прелепим голом Гаврила Суботића Црвена звезда прилази на само гол заостатка и на одмор се одлази са резултатом 4:3 за домаће.

Румуни на почетку другог полувремена прекидају серију црвено-белих преко Неамцуа, а потом се и Петар Смиљевић уписује у листу Звездиних стрелаца. Средином треће четвртине Басара постиже свој други гол из играча више и доноси нашем тиму изједначење. Стеауа поново долази до предности голом Георгескуа, а онда и до још једног поготка из контра напада, а егзекутор је био Фулеа – 7:5. У последњим тренуцима трећег периода Мудразија је искористио неопрезност Звездине одбране и повисио восђтво Румуна на 8:5.

Наставила је домаћа екипа са серијом и преко Александру Георгеа још једном савладала Владимира Мишовића. Суботић користи контру и прекида Звездин пост за 9:6. На пет минута пре краја меча Басара постиже и седми гол за црвено-беле и наду да се може до преокрета. Међутим, изабарници Александра Филиповића нису искористили своје прилике, а домаћи су преко Фулее потврдили победу на минут до краја сусрета – 10:7. Након још једне изгубљене лопте Румуни из контре постижу још један гол за 11:7, а у последњем нападу Звезде Смиљевић поставља коначан резултат – 11:8.

Ово је прва победа Стеауе у Лиги шампиона и сада се изједначила са Црвеном звездом на 7. месту са по три бода. Следи новогодишња пауза, а у наредном колу црвено-бели 12. јануара 2022. године гостују Марсеју у Француској.

СТЕАУА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 11:8 (3:0, 1:3, 4:2, 3:3)

Букурешт – Судије: Френк Оме (Немачка) и Рајмунд Фодор (Мађарска). Искључења: Стеауа 8, Црвена звезда 8. Петерци: Стеауа 1(0).

СТЕАУА: Тик, М.Георге, Негреан, Фулеа 2, Ванчик 3, Неамцу 1, Мудразија 1, Георгеску 2, А.Георге 2, Оанта, Јудеан, Гоанта, Драгусин. Тренер: Аурелиан Георгеску.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Пјешивац 1, Басара 3, Рађен, Тртовић, Смиљевић 2, Радовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

The post Пораз црвено-белих у Букурешту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment