Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Победа Црвене звезде у дербију кола у Железнику

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу ФМП 98:74 (20:18,24:19,26:16, 28:21).као гости резултатом и тако забележили 12. победу у регионалном такмичењу уз само један пораз.

Најефикаснији у екипи црвено-белих био је Никола Ивановић са 18 поена, пратио га је Маик Цирбес са 12 поена.

Црвено-беле је у дворани „ФМП Арена“ дочекао тим који је тренутно другопласиран на табели и представља најпријатније изненађење досадашњег тога лиге, што је и доказао приказаним у дербију 13.кола.

Након изједначене прве деонице, у којој су црвено-бели повели 5-0, па дозволили ривалу серију 9:0, и након првог тајм аута нашег тима, видели смо резултатску клацкалицу до краја прве деонице, а средином друге кошаркаши Црвене звезде су након тројке Калинића и пенала Марковића почели да стичу предност (28:21) коју су практично одржали до краја првог полувремена (37:44), а онда постепено почели да је увећавају у трећој четвртини преко Ивановића, Холинса и Лазаревића након чијег закуцавања је Црвена звезда повела 65:43 у 28.минуту, а после 30 минута било је 70:53 (Ивановић 12, Марковић 10, Лазаревић 9…)

Последњу деоницу домаћин је отворио серијом 4:0, коју су прекинули Митровић двојком и Ивановић тројком, а након тога главну улогу у нападу преузео је Вајт, па је тренер домаћин након 2+1 Американца који полако хвата залет након дуге паузе због повреде, тренер домаћих Стефановић затражио тајм аут при резултату 80:59 у 35.минуту утакмице.

До краја меча у препуној дворани „ФМП Арена“ (преко 2500 гледалаца) црвено-бели су одржали предност и стигли до нових бодова.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић 9, Волтерс 9, Митровић 10, Лазић 5, Калинић 3, Холинс 6,Симоновић 8, Ивановић 18, Марковић 10, Вајт 8, Кузмић 0, Цирбес 12.

Црвено-бели су овај меч играли без Огњена Добрића и Дејана Давидовца.

Након утакмице у Железнику, црвено-беле очекује још један такмичарски меч до краја календарске године, а то је дуел са Зенитом у хали „Александар Николић“ која је на програму у четвртак од 19 часова.

The post Победа Црвене звезде у дербију кола у Железнику appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC дец 26, 2021 at 16:52

Dobra utakmica posle onog u Istanbulu.mnogo me raduje igra Ivanovica a pogotovo Lazarevica.decko je poceo da pogadja suteve koje nije.ako nastavi tako bice odlican igrac.jer samo u igri nije imao sut.neznam sta drugi misle ali ja bih ostavio Cirbesa.dok dodje drugi dok de uigra.dok on uzme porciju suteva.mozda i hemija u ekipi pukne.ali bi sutera doveo jer Dobric ima sve vise povreda.ali Radonja zna najbolje sta mu treba.pozivam navijace na Zenit.da pozdravimo nasu bracu ali i da navijamo za nasu Zvezdu

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 26, 2021 at 18:11

naravno Ranke da dolazimo..vredi podrzati ovakvu zelju,borbu.energiju ovih kakvi god da su samo nisu preplaćeni manekeni kao fudbaleri

Reply

Leave a Comment