Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда поражена у полуфиналу Купа Србије

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у полуфиналу Купа Србије од Радничког из Крагујевца резултатом 9:8.

Црвено-бели, на жалост, неће имати прилику да бране пехар Купа освојен прошле сезоне. У предивном амбијенту на базену „Милан Гале Мушкатировић, пред препуним трибинама и ватреном подршком својих навијача наш тим није успео да се пласира у финале.

Звездини ватерполисти су добро започели меч и повели голом Богдана Ђурђића из контра напада. Изједначење Крагујевчанима донео је Укропина, а потом је Ћук реализовао петерац да доведе Раднички у вођство. До краја прве четвртине Рауловић је повисио предност свог тима на 3:1 колико је и било на крају првих осам минута.

На почетку другог периода игре Мишовић је одбранио петерац Милошу Ћуку, али је већ у следећем нападу Звезда изгубила лопту, па је Радуловић из контре лако савладао голмана Црвене звезде за 4:1. Петерац за наш тим искористио је Гаврил Суботић да смањи заостатак, али су Крагујевчани одмах преко Јанковића вратили на плус три. Резултат на 6:2 повећао је Тохољ, а у завршници првог полувремена Иван Басара је искористио играча више да смањи на 6:3.

Звезда је отворила трећу четвртину петерцем који је искристио Вељко Танкосић. Средином периода Раднички је везао два ефикасна контра напада и головима Укропине и Миличића повео са 8:4. У самом финишу трећег дела игре Суботић из петераца смањује резултат на 8:5.

Раднички је дошао до предности од четири гола (9:5) голом Врлића и чинило се да ће лако доћи до тријумфа. Ипак, црвено-бели су заиграли много боље и учинили су завршницу меча драматичном. Прво је Танкосић искористио играча више, а онда је Радуловић начинио неспортски потез због којег је заслужио директан црвени картон и досуђени петерац за црвено-беле. Сигуран егзекутор је био Суботић. Звезда поново преко Танкосића реализује напад са играћем више и долази на само гол заостатка. Ипак, више нису имали снаге, а ни среће, па је резултат на крају остао 9:8 у корист Крагујевчана.

У финалу Купа Србије Раднички ће играти против Новог Београда који је у полуфиналу био бољи од Партизана са 8:5.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3)

Београд – Базен. СРЦ Милан Гале Мушкатировић, 25.мај. Судије: И.Раковић и И.Виријевић. Искључења: Раднички 14, Црвена звезда 12. Петерци: Раднички 2(1), Црвена звезда 4(4).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић, Станојевић, Јанковић 1, Ћук 1, Круг, Укропина 2, Пљеванчић, Тохољ 1, Миличић 1, Лукић, Врлић 1, Тодоровски, Радуловић 2. Тренер: Стевановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Ђурђић 2, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Пјешивац, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Гардашевић, Радовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Филиповић.

The post Звезда поражена у полуфиналу Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment