Moja Crvena Zvezda
Архива

NLB live: C.zvezda:Budućnost 63:55 – kraj

Robert Prosinečki i Igor Butulija na susretu u Pioniru (foto:sportskacentrala)

Ponovo puna hala „Pionir“. Gotovo 6.000 navijača došlo je da pomogne crveno-belim košarkašima da zabeleže važnu pobedu protiv „večitog“ šampiona Crne Gore, Budućnosti.

Crvena zvezda : Budućnost  63:55 (16:16, 19:14, 12:15, 16:10)

Početak susreta obeležila je rastrzana igra u kojoj su se naši igrači ipak bolje snašli i imali prvu opipljiviju prednost u 5. minutu – 9:2. Ubrzo je prednost otišla i na +8 – 12:4, ali podgoričani serijom u finišu prve četvrtine dolaze do egala – 16:16. Treba napomenuti da su crveno-beli početkom susreta prednost održavali prvenstveno zakucavanjima i to Rikarda Marša i Uroša Nikolića. Minut i po pre kraja prve četvrtine Pionir je proključao kada su se na tribinama pojavili Robert Prosinečki i Igor Butulija.

Druga četvrtina protekla je u sličnoj igri kao i prva, s`tim što su viđene i sudijske greške posebno pri rampi Nikolića, kao i koškanje Marša i Šćekića. Prednost našem timu u finišu poluvremena doneo je Džamar Jang sa 5 vezanih poena.

Rastrzana igra i u trećoj četvrtini sa ponovo malim brojem poena i sa samo retkim uspešnim izletima pojedinaca. Ponovo je bilo nekoliko diskutabilnih odluka sudija, koji u ovakvom susretu koji se igra na mali broj poena može mnogo doneti ili oduzeti. Naši košarkaši imaju i problema sa ličnim greškama, ali i pred poslednjih 10 minuta imaju pozitivan rezultat. Nakon tri četvrtine u našoj ekipi najefikasniji su Marš sa 16, Jang sa 13 i Milošević sa 8 poena.

Poslednja deonica takođe započinje rastrzanom i neefikasnom igrom, ali naši momci održavaju prednost i kontrolišu rezultat. Cvetković i Marš su napustili igru zbog pet ličnih grešaka, ali naši momci se bolje snalaze u samom finišu.

Kraj. Peta pobeda naših hrabrih momaka. 63:55

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Jang sa 19 i Marš sa 18 poena i njih dvojica su jedini sa dvocifrenim učinkom. Poene su još postizali Nedović i Milošević po 8, Nikolić 4, Drča 3, Majls 2 i Cvetković 1 poen.

U narednom kolu NLB lige naši košarkaši gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.