Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

ЗВАНИЧНО: Кристијано Пићини је нови десни бек Црвене звезде

Доскорашњи фудбалер Валенсије и некадашњи репрезентативац Италије, Кристијано Пићини, ново је појачање фудбалског клуба Црвена звезда.

Након дуге потраге за десним беком и неколицине имена која су се појавила у медијима, избор је пао на некадашњег ђака Фиорентине, Кристијана Пићинија, са којим ће наш шампион потписати двоипогодишњи уговор, тачније до лета 2024. године.

Нови десни бек Црвене звезде рођен је 26. септембра 1992. године у Фиренци, одакле је и кренуо његов фудбалски пут.
Каријеру је почео у редовима Фиорентине, где је прошао све млађе категорије, одакле га је по завршетку омладинског стажа Фиорентина слала на позајмице, како би стекао неопходно искуство пре дебија за први тим, што је честа пракса у италијанском фудбалу.
Након прве позајмице у Карарезе, уследиле су позајмице прво у Специју, а затим у Ливорно.
Да би га клуб због жестоке конкуренције у сезони 2014/2015 позајмио шпанском прволигашу Бетису.
Испоставиће се да је то био прави потез, јер је управа Бетиса заједно са тренером Пепеом Мелом одлучила да откупи Пићинија од Фиорентине и на конто италијанског клуба уплати цифру од милион и по евра.
За две сезоне колико је провео у редовима клуба из Севиље, Кристијано Пићини забележио је 43 наступа, а добре игре на најбољи начин су га препоручиле скаутима португалског великана Спортинга, који га у лето 2017. године купује од Бетиса, за суму од три милиона евра.
То ће се испоставити као најбољи потез у досадашњој каријери новог десног бека Црвене звезде.
За сезону, колико је провео у редовима ,,лавова” из Лисабона, одиграо је 40 мечева у свим такмичења, играјући жаргонски речено ,,фудбал живота”, што је искористио шпански великан Валенсија, која га је само годину дана после потписа за Спортинг, вратила у Шпанију, за суму од осам милиона евра.
Пићини је по доласку у Валенсију наставио са сјајним издањима, која су га и препоручила клубу да ,,Местаље”, па тако ни позив за национални тим Италије није изостао, а у којем је већ прошао све млађе селекције.
Кристијано Пићини је дебитовао за национални тим Азура у децембру 2018. године.
Међутим повреде су спречиле његов даљи фудбалски раст.

Пићини је после опоравка од повреде коју је зарадио у припремном мечу против Виљареала, одиграног половином јула прошле године, напокон заиграо и у последњих пет првенствених мечева заузео своје место уз десну аут линију, забележивши 314 минута на терену и гол против Елчеа, но то није било довољно челницима Валенсије да у наставку сезоне гарантују већу минутажу за искусног дефанзивца.
Па је тако на инсистирање Пићинија, који се одрекао одређених финансијских средстава, уговор раскинут шест месеци пре његовог истека, па ће тако нова аквизиција нашег шампиона стићи без обештећења.

Кристијано Пићини, је друго зимско појачање Црвене звезде, након норвешког нападача Охија Омојиуанфа.
Уговор са српским шампионом биће потписан на две и по године, а по слову истог, Италијан ће зарађивати 600.000 евра по сезони, што је дупло мање од оног што је зарађивао као фудбалер ,,Слепих мишева”, уз гарантоване бонусе за тимске успехе.

Добродошао и срећно!!!

Повезане вести

2 comments

окнрб јан 13, 2022 at 13:40

Доведите Ђуричића и Крунића

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 13, 2022 at 12:37

odlična plata za penzionera i invalida..novi van la prevara

Reply

Leave a Comment