Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Седми тренинг у Анталији | Пићини се одлично уклопио од старта

Фудбалери Црвене звезде су, након јучерашњег слободног поподнева, овог јутра од 10 часова истрчали на терене спортског центра “Калиста” у Анталији и успешно одрадили седми тренинг током тронедељног припремног циклуса.

На самом старту тренинга дочекао је фудбалере Црвене звезде тежак рад. На ободима травнате површине били су постављени реквизити, те су тако наши првотимци могли да очекују садржајан програм тренинга. Прво су црвено-бели момци истрчали неколико кругова око терена, а потом је уследио главни део загревања са фитнес лоптама и вежбама координације. Након петнаестоминутне активације шеф стручног штаба нашег тима поделио је играче у две групе, а као што је то био случај током досадашњег дела припрема одвојио је Дејан Станковић дефанзивце и офанзивце.

Рад са нашим офанзивним везним фудбалерима и нападачима трајао је доста дуго, с обзиром да је било разних детаља на које је требало скренути пажњу. Поред вежби завршнице, где се акценат ставио на што бољу реализацију наших голгетера, посебан значај је био дат на поставци у игри. Са друге стране остатак екипе имао је задатак да прође читав низ полигона где је акценат био на физичкој припреми. То је укључивало тегове, фитенс лопте и истрчавање у кратким деоницама.

Након вежби снаге, упутили су се ка празној половини терена наши дефанзивци како би трчали у паровима под “оптерећењем” и “еластичним тракама”. Свакако да је то био најтежи део тренинга, али су га наши првотимци спровели у дело. После тога дошло је до замене, те су тако наши дефанзивци прешли на рад са стручним штабом, док су офанзивци прошли комплетан рад са кондиционим тренером Федериком Паноћинијем. Иако је тренинг био изузетно напоран завршио се сјајном атмосфером уз шалу и смех.

Оно што може да радује све заљубљенике у црвено-беле боје јесте да је ово био први тренинг најновијег појачања нашег тима Кристијана Пићинија. Италијански интернационалац се јуче у поподневним часовима прикључио екипи. С обзиром да је последњу такмичарску утакмицу одиграо пре само девет дан, Пићини је дошао у Анталију потпуно физички спреман. Имао је бивши репрезентативац Италије велику подршку стручног штаба, а по ономе што је показао на терену сигурни смо да ће се брзо уклопити у тим и испунити све захтеве Дејана Станковића.

The post Седми тренинг у Анталији | Пићини се одлично уклопио од старта appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment