Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Лазетић близу Милана

Како данас преносе бројни медији на Апенинском полуострву, седмоструки европски шампион екипа Милана, жели у своје редове да доведе првотимца Црвене звезде и омладинског репрезентативца Србије, Марка Лазетића.

Марко Лазетић је данас прославио 18. рођендан, а као поклон за пунолетство могао би да добије уговор од европског великана Милана.
Након пропалих преговора са екипом Торина, чија понуда од три милиона евра, чија је динамика исплате такође била проблематична, није задовољила руководство нашег шампиона.
Црвено-бели су одредили цену од пет милиона и нису дуго чекали.
Након Зенитовог опипавања пулса, како ствари стоје, вишеструки шампион Италије на прагу је потписа новог драгуља српског фудбала.

Марко Лазетић рођен је 22. јануара 2004. године у Београду.
Потиче из спортске породице, његов отац Миљан био је одбојкаш, док је његов старији стриц Никола прошао млађе категорије и био капитен нашег фудбалског клуба и играч који је оставио трага у италијанском фудбалу, а млађи стриц Жарко тренер је ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Марко Лазетић прошао је све млађе категорије, како клупске у Црвеној звезди, тако и репрезентативне са грбом Србије.
Није дуго чекао на деби у првом тиму, па је тако са само 16 година и десет месеци на мечу против екипе Рада, постао трећи најмлађи дебитант у историји Црвене звезде, а мало му је недостајало да деби украси и голом.
Након сезоне у омладинцима, украшене шампионским пехаром, сазревање је наставио у развојном тиму Црвене звезде, Графичару, станици коју су прошли Гаврић, Николић, Ераковић…пре доласка у први тим.
У Графичару је одиграо 14 мечева, где се уписао четири пута у листу стрелаца, да би почетком лета био прекомандован у први тим Црвене звезде.
За први тим нашег шампиона одиграо је 14 мечева, да би први суперлигашки гол постигао против екипе Колубаре у Лазаревцу.

Већ дуже време Лазетић је био на оку емисара са Сан Сира, да би после  октобарског дербија, на којем су били присутни, а на којем је Лазетић добио шансу у другом полувремену, незваничне информације биле да Милан жели младог фудбалера Црвене звезде и да га Паоло Малдини у будућности види као пројекат клуба из европске престонице моде.
Међутим, конкретни потези нису одмах повучени, па је изгледало да је Милан одустао од Лазетића, а као најозбиљнији кандидати појавили су се Торино, чија понуда није била задовољавајућа и вишеструки шампион Русије, Зенит из Санкт Петерсбурга.
Све до данас, када је је са Апенина стигла вест да Милан жели Лазетића и то одмах.
Након неуспелог покушаја са Пјетром Пелегријем који није задовољио укусе тренера и спортског сектора Милана, ,,Росонери” су се поново окренули ка младом Марку Лазетићу и како ствари стоје, на добром су путу да тај  трансфер реализују.
Црвено-бели би на име обештећења инкасирали четири милиона евра фиксно и још један милион кроз бонусе уз десет посто од наредне продаје.
Док би Лазетића у Милану дочекали Златан Ибрахимовић и Оливије Жиру, као будући пројекат Милана и нема сумње да би уз њихово менторство напредак младог нападача био загарантован.

Повезане вести

Leave a Comment