Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели допутовали у Љубљану, следи меч са Цедевита Олимпијом

Кошаркаши Црвене звезде мтс након тесног пораза у Лиону, упутили су се преко Франкфурта право у Љубљану где их у понедељак од 18 часова очекује меч 17.кола регионалне лиге против домаћина Цедевита Олимпије.

Обо ће бити други дуел две екипе ове сезоне, у првом који је одигран половином октобра црвено-бели су славили након великог преокрета у Београду 79:64.

У међувремену, екипа из Љубљане значајно се појачала довођењем тројице нових изузетно квалитетних играча и тиме истакла високе амбиције у наставку сезоне.

Пред овај меч тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже:

Два дана после утакмице са АСВЕЛ-ом у Француској чека нас дуел са Цедевита Олимпијом. Меч са АСВЕл-ом нисмо одиграли добро. У неким периодима је било задовољавајуће, али генерално, недостајало је енергије, концентрација је била лоша, направили смо пуно грешака. Желимо да искористимо сваки моменат како би били бољи, иако смо свесни чињенице да после свега што смо прошли у претходне више од 3 недеље, неће бити нимало једноставно. Очекује нас утакмица против Цедевита Олимпије, једне од најбољих екипа у лиги, која је у односу на наш први меч направила промене у тиму, појачала се Ферелом из Панатинаикоса, Омићем и Драгићем из Жалгириса, уз остале врло квалитетне и искусне играче који које већ имају у свом саставу. Очекује нас дакле врло добар тим, али у овом тренутку, с обзиром на околности, размишљамо о нама, и како да направимо искорак већ у следећој утакмици. Биће потребно времена и стрпљења, како би дошла до нивоа на коме желимо да будемо – рекао је тренер црвено-белих.

Бранко Лазић: – Очекује нас изузетно тешка утакмица против екипе која се знатно појачала у претходном периоду и показала да има квалитет за сам врх табеле. Самим ангажманом Ферела, па Омића и коначно Драгића, уз добар и искусан састав који су већ имали, показали су и показују своје амбиције у овом такмичењу у наставку, и мораћемо да одиграмо изузетно добру и чврсту утакмицу са пуно енергије како би дошли до резултата. Нисмо имали превише времена након меча у Лиону, али ћемо се потрудити да тај период од два дана искористимо максимално како би спремни дочекали меч у Љубљани против Цедевита Олимпије – рекао је капитен Црвене звезде.

Током следеће недеље црвено-беле очекују још две утакмице, тешко гостовање у Пиреју Олимпијакосу, а након тога и меч 18.кола регионалне лиге са Морнаром у Београду.

The post Црвено-бели допутовали у Љубљану, следи меч са Цедевита Олимпијом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment