Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Звездине ривале у Анталији

Фудбалере Црвене звезде очекују четири контролне утакмице током тронедељних припрема у Анталији, а изабраници Дејана Станковића играће против Марибора, ЛАСК-а, Шахтјора из Доњецка и Шахтјора из Солигорска.

Наш тим ће прву припремну утакмицу одиграти против Марибора, а меч је заказан за 25. јануар. Тим из Словеније се тренутно налази на првој позицији на табели у домаћем шампионату. Екипа Радована Карановића игра добар фудбал ове сезоне и после 20 мечева има скор од 12 победа, три ремија и 5 пораза уз гол разлику 30:21. Са друге стране елиминисани су од Хамарбија у оквиру квалификација за Лигу Европе. Најбољи стрелац Марибора јесте бивши центарфор нашег тима Огњен Мудрински са седам погодака, док титула најбољег асистента припада Грегору Сикосеку који их на свом конту има пет.

Најновије појачање Марибора јесте Ђорђе Ивановић који је наступао за Спартак из Суботице и вечитог ривала, а дошао је из Шахтјора Солигорск. Популарни “љубичасти” су одиграли већ две контролне утакмице на припремама против Триглава и ЛАСК-а. Против Триглава су славили са чак 4:0, док су победили ЛАСК са 2:1 иако су имали играча мање.

Три дана касније, тачније 28. јануара, црвено-бели ће се састати са аустријским ЛАСК-ом. Екипа из Аустрије заузима девету позицију у првенству са 20 освојених бодова. Остварили су пет победа, исто толико ремија и доживели осам пораза у досадашњем делу такмичења уз гол разлику 23:26. Одиграли су два пријатељска меча у оквиру садашњих припрема где су забележили тријумф и пораз. Савладали су убедљиво аустријски Гак са 7:1, док су поражени од Марибора са 2:1.

Најефикаснији фудбалери ЛАСК-а су Саша Хорварт и Мамуду Карамоко са четири поготка, док на листи асистента предњачи Хјунсе Хонгк који је у пет наврата проиграо саиграче за гол. Клуб је основан 1908. године, а постао је први тим ван Беча који је освојио аустријско фудбалско првенство у сезони 1964/65. То је такође једино освојено првенство до сада за ЛАСК. Имају један освојен Куп Аустрије. У сезони 2018/19. клуб је заузео друго место у првенству.

Најозбиљнија провера на припрема у Анталији за наше првотимце биће дуел против Шахтјора из Доњецка који је заказан за 31. јануар. Екипа из Украјине је тренутно лидер у домаћем првенству са 47 бодова, два више од Динама из Кијева. Тим који са тренерске позиције предводи Италијан Роберто Де Зебри је остварила 15 победа, два ремија и доживела само један пораз уз гол разлику 49:10. У Лиги шампиона су завршили групну фазу као последња екипа у групи у конкуренцији са Реалом из Мадрида, Интером и Шерифом. Успели су да освоје два бода захваљујући нерешеним исходима са екипом из Тираспоља (1:1) и са “Нероазурима” (0:0). Занимљив податак јесте да је Шахтјор освајао бодове на свом терену, док на гостујућим није успео да избори позитиван резултат.

Најбољи стрелац популарних “рудара” је бразилац Тете са девет погодака, а на листи стрелаца прати га Ласина Траоре са шест. Најбољи асистент је крилни нападач Михајло Мудрик. Најзвучније појачање украјинске екипе у овом прелазном року јесте Давид Нерес који је дошао из Ајакса. Шахтојор је један од најтрофејнијих екипа у Украјни до сада је освојио 13 трофеја првака националног шампионата и исто толико титула победника купа. Оно што је увек красило ову екипу јесте велики број интернационалаца из Бразила у саставу.

Последњи контролни меч изабраници Дејана Станковића одиграће 3. фебруара против Шахтјор Солигорска. Екипа из Солигорска је по трећи пут у својој историји ове сезоне освојила титулу првака државе са укупно 75 бодова, десет више од БАТЕ Борисова. На тридесет утакмица тријумфовали су чак 24 пута, уз три ремија и исто толико пораза, док је укупна гол разлика износила 62:18. Најефикаснији играчи на крају сезоне су били нападачи Дембо Дабро са 19 погодака и Максим Сакавиш са 13 голова.

На клупи екипе из Солигорска седи млади тридесетшестогодишњи стручњак Иван Биончик који углавном игра у систему 4-2-3-1. Такође, у екипи Шахтјора треба напоменути тројицу српских интернационалаца Милоша Шатару, Алексу Пејића и Игора Ивановића. До сада су у фази припрема одиграли два контролна меча против екипе Енергетик-БГУ Минск где су поражени са 4:2 и против Славије Мозир где су славили са 3:0.

The post Упознајте Звездине ривале у Анталији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment