Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Из Бајерна на Маракану, Немања Мотика је ново појачање Црвене звезде

Након само пар дана пошто се у нашим медијима појавила вест да је Никола Мотика на прагу потписа за црвено-беле, Србијом је одјекнула ,,бомба”.
Старији од браће Мотика, Немања, један од најталентованијих младих фудбалера на Старом континенту, изданак чувене Бајернове фудбалске академије и омладински репрезентативац Србије, нови је фудбалер Црвене звезде.

Немања Мотика је рођен 20. марта 2003. године у Берлину, где је и направио прве фудбалске кораке у маленом Захлендорфу.
Одмах на почетку је показао раскошан фудбалски таленат, што није промакло скаутима берлинске Херте, у коју прелази 2012. године, где проводи пет сезона, одакле прелази у редове минхенског великана Бајерна.
У Бајерну постаје један од најбољих полазника чувене академије, па тако ни позив за национални тим Немачке (у16) није изостао.
Убрзо је стигао позив и за национални тим Србије, нешто о чему је Немања Мотика маштао још као дечак, што се у његовој изјави могло највише видети:
,,Само сам чекао да доживим тај осећај, да обучем дрес Србије, да се прекрстим и пољубим грб. Тај осећај је јединствен.”

Након оствареног сна да обуче дрес са државним грбом Србије, Немања Мотика испунио је још један дечачки сан, нешто о чему маштају генерације дечака које су трчале и трче за ,,бубамаром” и којима је љубав према Црвеној звезди усађена по рођењу, а то је црвено-бели дрес, дрес највећег и најтрофејнијег фудбалског клуба на Балкану, Црвене звезде.
И сам Немања није крио љубав према Црвеној звезди:
,,Навијам за Црвену звезду, али нисам имао прилике да присуствујем утакмицама у Србији.”
И већ за мало мање од две недеље, могао би да дебитује у дресу најдражих боја и оствари дечачки сан.

Немања Мотика је играч изразитих техничких могућности, чија је примарна позиција лево крило, међутим одлично се сналази и на позицији ,,десетке”.
Подједнако добро користи обе ноге и уз луцидност коју поседује, јако је незгодан за чување.
У текућој сезони одиграо је 26 мечева за други тим минхенског Бајерна, постигавши 18 голова и уписавши 8 асистенција.
И ако је тренирао је под диригентском палицом Јунијана Нагелсмана, у жестокој конкуренцији Санеа, Гнабрија и Кингсли Комана, није успео да се избори за већу минутажу, па је тако само једаном био у конкуренцији за најјачи тим Бајерна и то за дуел против Борусије Метхенгладбах, који је одгледао са клупе за резервне играче.

Након полусезоне у којој је оставио импресиван утисак било је за очекивати да за омладинског репрезентативца Србије буде велико интересовање, али и поред понуда Аугсбурга, ХСВ-а  и Вердера из Бремена, Немања се одлучио за Београд и Црвену звезду.
Црвено-бели ће на име обештећења минхенском Бајерну уплатити 1.500.000 евра, које ће бити уплаћено на три рате, уз обавезу на на рачун Бајерна уплати и 15% од наредне продаје младог фудбалера.

Немања Мотика ће потписати уговор са Црвеном звездом на четити и по године, вредан 200.000 евра по сезони.

Немања, добродошао у црвено-белу породицу.

Повезане вести

6 comments

окнрб феб 1, 2022 at 16:14

Очекивао сам Кастањеду и Радоњића,овако се можемо већ сада опростити од титуле због неспособне управе,види се да им није стало до успјеха екипе већ до личне промоције

Reply
Mića iz Knića јан 31, 2022 at 21:03

Zaludan si krvavi i nemaš pojma, ne ulazim ovde godinu dana i prvi komentar na koji naletim je tvoj i to negativan. Nastavi da čistiš švapske klozete i leči svoje komplekse.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 1, 2022 at 12:47

samo mozes da mi se nasisaš k..ca

Reply
Hadžija Pravi феб 2, 2022 at 17:05

Kako bih ja ovom Krvavom zavrnuo uši i terao ga da puš.!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 31, 2022 at 17:22

DA JE VREDAN BAYERN SE NE BI LAKO ODREKAO NJEGA..VIDIM GA KAO GAVRIĆA,ADZIĆA,RADULOVIĆA I NISTA VISE OD TOGA

Reply
Hadžija Pravi феб 2, 2022 at 17:07

Šta bre ti znaš? Uokviren si ko terasa!

Reply

Leave a Comment