Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда – Армани Милан, најава 24. кола Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде мтс у утакмици 24. кола Евролиге дочекују екипу Армани Милана.

У првом овосезонском мечу у Милану црвено – бели су поражени  резултатом 79:62 што је био први пораз Црвене Звезде у историјату ривалства са екипом са севера Италије. Уочи сутрашњег меча екипа Милана са скором од 14 победа и 6 пораза заузима треће место на табели док је наш тим у до сада одграних 20 мечева забележио 8 победа и 12 пораза и тренутно заузима четрнаесто место на табели.

Уочи меча своја очекивања је изнео тренер Црвене звезде Дејан Радоњић:

,,Милано је једна од најбољих екипа у такмичењу, играју одлично, имају сјајан резултат и у борби су за сам врх табеле. Може се очекивати да дођу до саме завршнице у којој су били и прошле године Чини се да су сада јачи и још квалитетнији него што је то било претходне сезоне. Трудићемо се да одиграмо добар меч, има ту пуно квалитета и покушаћемо да одговоримо на то. Морамо свакако да будемо течнији у нападу, потребни су нам и неки лаки поени у овом мечу и видећемо шта ће то да донесе“.

Плејмејкер црвено-белих Стефан Марковић, који је у протеклој сезони носећи дрес Виртуса наступао у италијанској лиги, веома добро познаје сутрашњег противника:

,,Екипа Арманија има најшири ростер у Евролиги, велики изазов је пред нама и очекујем да ћемо уз подршку наших навијача и у нашој дворани доћи до доброг резултата. Ово је екипа коју су чинили искусни играчи, летос су подмладили екипу неким потписима и другим играчима, појачавали су се и током сезоне. Имају огроман избор, свакако искусна екипа која зна шта ради али ми морамо да се фокусирамо на нашу игру и зна се каква је овде атмосфера“.

Очекивања пред меч изнео је и тренер гостију Еторе Месина:

„Биће то компликована утакмица против екипе која игра веома јак  пресинг и атлетску одбрану, уз подршку публике у дворани пуног капацитета што је ситуација на коју више нисмо навикли. Требаће нам добро кретање лопте и одбрана која ће морати да буде изузетно чврста“.

Импресије уочи гостовања у београду изнео је и кошаркаш Милана Девон Хал:

„Биће тешка утакмица, Звезда долази након велике победе у гостима у Атини што доказује колико су добри у овом тренутку, њихова предност на домећем терену је огромна. За нас је важно да уђемо и направимо дефанзивни притисак одмах, наша одбрана ће морати раније да да тон.“

Утакмица између Црвене звезде и Армани Милана ће бити судар две одличне одбране.  Милан је ове сезоне дозволио најмање поена у ЕЛ (70,7 по утакмици) а близу је и Црвена звезда (73,4 ). Један од начина да Звезда разбије одбрану Милана је тројкама. У шест пораза које су претрпели ове сезоне противници екипе Милана су шутирали 43,1% са дистанце. Наспрам тога састав тренера Месине је у утакмицама које је добио противнике спустио на свега 29,0% у шуту за три. Колико је за италијанску екипу одбрана битна показује податак да у сезони имају скор 9-2 када убаце најмање 75 поена као и скор 3-0 када постигну минимум 80 поена. Тим су који губи најмање лопти у лиги (11 по утакмици) што говори о контроли темпа игре којој теже.

Пред нама је дупло коло Евролиге. Након Милана већ у четвртак у госте Црвеној звезди долази екипа Монака. Меч се игра у истом термину, од 19 часова.

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 феб 1, 2022 at 21:32

VIŠE PUTA SAM NAPISAO A NI JEDNOM MI NISTE OBJAVILI DA JE KALINIĆ NAJGORI IGRAČ CRVENE ZVEZDE,DA NAM SVE MEČEVE GUBI SVOJIM GLUPOSTIMA,DA JE RETARDIRAN,DA UMESTO TRENERA IMAMO KLOVNA KOJI NE SME DA MU PODVIKNE,DA GA IZVEDE IZ IGRE ILI POŠALJE U SVLAČIONICU,.DA NAM JE DESETINE MEČEVA IZGUBIO SVOJIM NEZNANJEM.TAKOĐE SAM NAPISAO JE MITROVIĆ NULA OD IGRAČA,DA U BORCU IZ ČAČKA NE BI IMAO VIŠE OD 5 MINUTA PO MEČU, DA MU LOPTA STALNO ISPADA IZ RUKU,DA U MOMENTIMA KAD SE LOMI MEČ ON I KALINIĆ PRAVE GREŠKE ZBOG KOJIH GUBIMO DOBIJENE I EGAL MEČEVE.VALJDA JE SVAKOME KO OČI IMA JASNO DA OVAJ MARKOVIĆ NE MOŽE NI SA VETERANIMA DA IGRA,DA JE OVO ŠTO ON IGRA BRUKA I SRAMOTA,DA JE CIRBES PENZIONER,DA LAZIĆ JEDAN MEČ ODIGRA DOBRO PA JE NA 5 SLEDEĆIH NAJGORI.NIJE MI JASNO ZBOG ČEGA NE DOVODIMO CENTRA,DO KADA VIŠE TAJ BEZOBRAZLUK I PROSIPANJE DEMAGOGIJE ? RADONJIĆ,KALINIĆ,MITROVIĆ,MARKOVIĆ JOŠ NOĆAS MAAAARŠ IZ ZVEZDE.

Reply

Leave a Comment