Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Мега – Црвена звезда, најава 19. кола АБА лиге

У оквиру 19. кола регионалне АБА лиге кошаркаши Црвене звезде гостују екипи Меге.

Као и претходних сезона екипа тренера Владимира Јовановића има најмлађи састав у лиги. Налазе се у успону форме – у претходна четири меча забележене су три победе. Са скором 8-8 екипа Меге се тренутно налази на седмом месту на табели, тик иза зоне плеј-офа.

Стог ренер Црвене звезде Дејан Радоњић приступа овој утакмици уз велики опрез: ,,После изузетно напорног периода и дуплог програма Евролиге, целог циклуса у коме смо имали и путовања чека нас меч са екипом Меге, и ове године младим тимом са огромним потенцијалом и талентом. Играју јако добро у последње време и у одличној су форми. Ми смо време од последње утакмице искористили да се опоравимо од великих напора и повреда које нас такође прате. Неизвесно је у ком ћемо саставу играти меч у понедељак. Потребно је свакако да имамо енергију потребну за овај меч, будемо сконцентрисани и одиграмо довљно добро како би дошли до бодова“ .

Своја очекивања уочи меча изнео је и Огњен Добрић: ,, Очекује нас тешка утакмица за почетак новог циклуса. Претходни је био изузетно захтеван и напоран гледајући број утакмица и стање у коме смо били након велике паузе коју смо направили. Нови желимо да почнемо добром утакмицом против доброг младог, амбициозног тима који је показао велики квалитет и победама против екипа које су на папиру биле фаворити. Морамо да одиграмо чврсту одбрану, да уведемо утакмицу у наш ритам како би дошли до циља и бодова“.

Тренер Меге Владимир Јовановић је у изјави пред меч посебно истакао искуство и чврстину сутрашњег противника: ,,Чека нас веома озбиљан и захтеван противник. Црвена звезда има веома добар ростер састављен од квалитетних и искусних српских играча који чине основу тима, појачан са неколико искусних интернационалаца. Играју јако чврсто, основни квалитет им је изузетно квалитетна одбрана, не само на нивоу АБА лиге, већ и на нивоу Евролиге. Ми, са друге стране, у последњих неколико утакмица смо показали одређени ниво чврстине, волео бих да ту чврстину задржимо на истом нивоу и у утакмици против Црвене звезде. Уједно, основна ствар која ће бити потребна да се буде у утакмици ће бити управо то да се одговори на ту чврстину коју Црвена звезда има, у оба смера.“

Са својим тренером сложио се и капитен екипе Лука Церовина: ,,Очекује нас утакмица са Црвеном звездом која је изузетно искусна и квалитетна екипа. Са овом утакмицом на почиње веома тешка недеља посто играмо три утакмице у практично шест дана. Играмо добро у последње време, победа у Железнику нам је пуно значила и уколико нам се укажу, покушаћемо да искористимо своје шансе против главног фаворита за освајање лиге.“

Дуел који следи ће бити 21. међусобни окршај Црвене звезде и Меге у оквиру регионалне АБА лиге. У претходних 20 победу је славио наш тим. На кошаркашима Дејана Радоњића је да испоштују традицију и наставе победнички низ.

Меч се игра у дворани ,,Мега Фактори“ у београдском насељу Браће Јерковић у помало чудном термину, са обзиром на то да је сутра радни дан. Почетак је заказан за 15:30.

Повезане вести

Leave a Comment