Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Раднички 22:23 (13:12)

Десеткована екипа Звездиних рукометаша умало је направила велики резултат, али фортуна је одлучила да ово вече, ипак, не уђе у оне које се памте. Раднички из Крагујевца је славио у „Шумицама“ у претколу Купа Бранислав Покрајац и пласирао се у четвртфинале – 22:23 (13:12).

Могла је ова ноћ да буде филмска, херојска. Деби Ратка Ђурковића је донео све оно што је Звезди било потребно, али са девет играча. Црвена звезда је имала девет играча у протоколу, са шест завршила утакмицу, а последњих десет минута играла без замене. И имала ударац за изједначење, међутим, Раднички је у контри погодио за 21:23, а Сава Радовановић поставио коначних 22:23.

Ратко Ђурковић је на распологању од девет играча имао Мирка Ђуровића, који није прошао комплетне припреме, као и дебитанта Саву Радовановића, изданка Звездине школе (2004.годиште). Због повреда су изостали Иван Хорват, за којег је сезона нажалост завршена, због повреде на последњој утакмици у Новом Саду. Затим, такође због повреда Немања Јовић и Урош Симић, Драшко Ненадић, док екипу у току зимског прелазног рока напустили Лука Кикановић, Лазар Петровић, Александер Атанасов и голман Далибор Брети.

Али, то није био изговор, и од самог старта су кренули мушки у борбу против екипе која је последња два пута управо у „Шумицама“ славила у директном дуелу за плеј-оф. Звезда се борила за сваку лопту, иако сужене ротације, водила, враћала се из два гола минуса, а затим је имала и прилику за +2 за крај полувремена, али арбитри су видели преступ десног крила Црвене звезде приликом цепелина Матичића и Лаковића, па је гол Радисава Лаковића неоправдано поништен. Успели су да се одбране у последњем нападу црвено-бели и да сачувају 13:12.

И у другом полувремену велика борба. Јанко Гемаљевић је био на нивоу, успевао да одржи континуитет одбрана, зауставио два седмерца, али су гости свежији користили сваки кикс црвено-белих и долазили до минималне разлике. Много је им је олакшан посао у 40.минуту када су арбитри одлучили да је Михаило Шљукић направио трећи фаул у контранападу, чини се престрого. Једина бољка нашег тима на овом мечу били су седмерци, Звезда није искористила пет седмераца, три у последњих 12 минута. Прво Матичић, а управо је након седмерца Мирка Ђурковића лопта погодила Петровића у главу и Ђуровић је добио црвени картон, а Звезда од 50.минута играла без замене. Затим ни Лаковић није био прецизан, а Раднички дошао у 55.минуту до 20:22.

Матичић је са крила погодио за 21:22, Гемаљевић у два наврата сјајно интервенисао, у контранападу спречио госте да потврде тријумф, а затим је Богдан Утвић на тридесет секунди пре краја непрофесионално реаговао и провокацијом Матичића умало иницирао инцидент. После велике гужве, Утвић и Матичић су искључени, а два пута су наши момци губили лопту. Баруџић је погодио за 21:23, Сава Радовановић поставио коначних 22:23, а Крагујевчани успели да сачувају лопту и пролаз у последњих десет секунди.

По четири гола су постигли Матичић, Вучићевић, Ђуровић и Шљукић, два пута су се у стрелце уписали Радовановић, Лаковић и Мајес.

До почетка плеј-аута остало је три недеље, први противник Црвене звезде је Железничар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – РАДНИЧКИ 22:23 (13:12)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда 12, Раднички 10 минута. Црвени картони: Мирко Ђуровић и Виктор Матичић (Црвена звезда), Богдан Утвић (Раднички). Седмерци: Црвена звезда 6(1), Раднички 5(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 4, Јевтовић, Радовановић 2, Гемаљевић, Мајес 2, Јелић, Матичић 4(1), Благојевић, Алавања, Богуновић, Лаковић 2, Вучићевић 4, Шљукић 4. Тренер: Ратко Ђурковић

РАДНИЧКИ: Продановић 8(1), Давидовић 4, Мутавџић, Ђерић, Добросављевић, Касаловић, Д.Петровић, Баруџић 9(2), Кнежевић 1, Утвић 1, Станојев, Маљевић, Васиљевић, П.Петровић, Златановић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

The post Црвена звезда Грундфос – Раднички 22:23 (13:12) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment