Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Ћопић Звездин до 2024. године

Марко Ћопић је продужио уговор са Црвеном звездом, а млади талентовани чувар мреже који се кали у нашем развојном тиму обавезао се на верност свом вољеном клубу до 2024. године.

Пресрећан сам због продужетка уговора, Звездино сам дете и ово је већ дванаеста година како сам у клубу, а дошао је тренутак и за други професионални уговор. За мене нема веће среће него наставити сарадњу са вољеним клубом. Када сам потписао први професионални уговор, тада је за мене све било ново, па је самим тим било и другачије у односу на сад, али је срећа је сада иста као и приликом првог потписа – истакао је Ћопић.

Осврнуо се млади голман нашег тима и на период од претходног потписа до данас.

– Променили су се тренери, многи играчи, ја сам остао ту хвала Богу. Нисам могао ни да сањам да ћу са 18 година потписати већ други професионални уговор, као ни да ћу са 16 година ићи на припреме са првим тимом. Све се јако брзо десило, све је веома лепо. Мислим да нема лепшег осећаја него проћи целу Омладинску школу и доћи у први тим, освојити све трофеје од петлића до сениора. Једно веома лепо искуство, надам се да ће се наставити.

Говорио је момак рођен 2003. године и о сарадњи са Марком Неђићем, припремама са првим тимом, али и циљевима за наредни период.

Све је било супер, сарађивали смо од пионира, кадета, омладинаца, све смо освојили. Драго ми је што сам успео да му помогнем у омладинцима да освојимо титулу и веома сам му захвалан на свему. Припреме са првим тимом су за мене биле најлепши тренутак у досадашњој каријери, јер ни ја нисам очекивао. Увече сам добио позив да ујутру идем на припреме, осећао сам се невероватно. Оно што сам научио за годину и по дана од мојих старијих колега је непроцењиво искуство. Даће Бог да стекнем још искуства, мислим да ми то једино фали, јер сам млад голман и да се вратим у први тим што пре, за то радим – закључио је Ћопић.

Марко Ћопић је рођен 14. јула 2003. године, а у Звезду је дошао још као петлић. Млади голман је прошао све категорије у црвено-белој Омладинској школи и сваке такмичарске године освајао титулу шампиона, а у то укључујући први тим Црвене звезде. Први професионални уговор је потписао 19. јуна 2019. године, а већ тада су челници нашег клуба знали да ће талентовани чувар мреже представљати велику будућност нашег тима. Претходне сезоне ишао је на припреме са првим тимом Звезде где је могао да учи и стасава уз искусне чуваре мреже Милана Борјана и Зорана Поповића. Момак рођен у Београду се од ове такмичарске године кали у нашем развојном тиму Графичару, где је на десет мечева у Првој лиги Србије сачувао своју мрежу на три сусрета.

 

Повезане вести

Leave a Comment