Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене МЦЗ форумаша: Црвена звезда – Чукарички

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ 3:0 (1:0)
Оцене играча

Звездино пролеће отворено је резултатски убедљивом победом против, поприлично незгодне, екипе Чукаричког. Да ли је резултат у потпуности осликао игру нашег тима – остаће за полимику међу нашим навијачима. Међутим, оно што је било видно јесте појединачни учинак наших фудбалера на данашњем мечу, а то је „наука“ по којој се ми, навијачи Црвене звезде у многоме разликујемо. Ипак, један он наших најактивнијих форумаша, АлексМЦЗ, као и обично, потрудио се да максимално објективно ослика допринос фудбалера нашег тима. Његове оцене, пренећемо у целости:

Борјан 6 – Беспослен на премијери другог дела сезоне.

Пићини 5,5 – Новајлија се мучио у првом полувремену да уради било шта у офанзивним акцијама. У другом полувремену је био повученији. Очекујемо много више у наставку првенства.

Драговић 8 – Одиграо је одличну утакмицу. Поред готово беспрекорног учинка у одбрани, успео је и да се упише у листу стрелаца.

Ераковић 7,5 – Популарни Чупо је одиграо једну од најбољих партија ове сезоне. Спречио је и могући гол у 49. минуту. Добрим постављањем и бројним интервенцијама је био део вечерас сјајног тандема са Драговићем.

Родић 7,5 – За разлику од свог колеге Пићинија, одрадио је велики посао. Уписао је одличну асистенцију за Павкова у 16. минуту.

Саного 6 – Није био баш на свом стандардном нивоу, али довољно за прелазну оцену.

Канга 6 – Исто као и Саного. Генерално смо имали проблем вечерас на средини у већем делу утакмице.

Катаи 7 – Већ је упућено довољно хвалоспева за овог мајстора. Можда вечерас није одиграо најблиставију партију, али је опет био један од најутицајних играча и креатора победе. Уписао је асистенцију за Драговића из прекида у 79. минуту.

Иванић 7 – И за Мирка се може рећи слично. Знамо за његове много боље партије, али је и вечерас био довољан један мајсторски потез да доведе до гола.

Павков 7 – Постигао је много важан погодак у 16. минуту. Недуго затим је нажалост доживео повреду због које је био приморан да напусти терен.

Охи 7 – Једна шанса, један гол. И током припрема је имао завидну реализацију. Нападач злата вредан. Потребна му је подршка саиграча да би могао у још већој мери да користи сјајну реализацију.

Измене:

Живковић 5 – Игром случаја је учествовао код гола Охија, али генерално доста слаб и неприметан. Већ дуже времена не може да добије прелазну оцену.

Срнић / – Игра ван своје позиције откад се вратио. Вечерас није једноставно имао довољно прилике да било шта покаже. Зарадио је жути картон.

Станковић / – Премало времена на терену.

Фалко / – Премало времена на терену.

Мотика / – Премало времена на терену.

Дејан Станковић 6,5 – Остварио је важну победу вечерас. Не само због 3 бода, већ и због прекопотребног самопоуздања и добре атмосфере у екипи ова победа добија на још већем значају. Негативно на вечерашњој утакмици је то што упркос раном вођству, Звезда није изгледала ништа боље него у претходном периоду. Екипа Чукаричког је у једном делу меча добила битку на средини терена и чак преузела иницијативу. Све до заслуженог црвеног картона за госте, Звезда је изгледала неубедљиво. Једина охрабрујућа чињена је да је одбрана, са изузетком Пићинија, изгледала сигурније него у првом делу сезоне. Надамо се да ће се тај тренд наставити, као и да ће Станковић успети што пре да отклони неке недостатке који су приметни у централном делу терена. Позитивна ствар је и што поново враћамо квалитет прекида, као и бољитак у реализацији коју је донео Охи.

Ми се још једном захваљујемо Алексу, а вас, читаоце МЦЗ портала, позивамо да се прикључите нашем форуму, учествујете у дискусији везаној за спортско друштво најтрофејнијег српског клуба, па самим тим, можда и учествујете у оцењивању играча наше фудбалске секције. Ако имате храбрости, наравно.

Повезане вести

2 comments

Čiča05111953 феб 13, 2022 at 15:30

Inače veoma objektivna ocena igra pojedinaca. Pogotovo se slažem sa ocenom igre Strahinje Ratkovića. Evidentno je da momak izrasta u veoma bitnog igrača naše odbrane.

Reply
Čiča05111952 феб 13, 2022 at 15:25

Evidentno je da je ovaj Pićini još jedan promašaj aktuelnog rukovodstva. Po ko zna koji put šansu dobijaju Rašario i onaj Italijan koji su već bezbroj puta dokazali da nisu sposobni za profesionalni fudbal. Umesto da šansu dobiju Andrija Radulović i naša talentovana deca.

Reply

Leave a Comment