Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Четири дебитанта обележила победу над Чукаричким

У победи Црвене звезде над екипом Чукаричког од 3:0, чак четири играча уписала су прве минуте у званичним утакмицама за први тим Црвене звезде, а то су: Охи, Кристијано Пићини, Немања Мотика и Никола Станковић.

Новајлија од кога се можда и највише очекује у наставку сезоне, наставио је да решета мреже противника. Охи Омојуанфо се први пут уписао у стрелце у званичним утакмицама за Црвену звезду, а првенац је постигао у 74. минуту утакмице против екипе са Бановог брда. Интернационалац из Норвешке је својим партијама на припремним утакмицама у Анталији најавио своје голгетерске способности у Црвеној звезди, пошто је у све три утакмице постигао погодак. Охи је претходне сезоне у норвешком шампионату био најбољи стрелац, када је на 29 утакмица постигао 27 голова. Истакао је, по доласку у наш тим: „на дресу носим број 99 зато што је 99% шанси да ћу на свакој утакмици постићи погодак“. За сада је његов учинак стопроцентан.

Иако је на припремама у Турској доживео лакшу повреду мишића, Кристијано Пићини је био спреман за пролећну премијеру. За Пићинија је деби у црвено-белом дресу означио нови почетак у каријери, а на јучерашњем сусрету пружио је одличну партију у којој је приказао велику борбу и жељу за доказивањем. Двадесетдеветогодишњи Италијан стигао је у Звезду из шпанске Валенсије, а очекује се да ће попунити место на позицији десног бека.

Немања Мотика је у наш клуб дошао из великог Бајерна из Минхена, али није крио одушевљене када је стигао у Црвену звезду. Момак рођен 2003. године, добио је прилику у 83. минуту дуела, и показао је својим спретним дриблинзима и потезима зашто је доведен у Звезду. Немања је од малих ногу навијач црвено-беле екипе, па је и за њега ово остварење дечачког сна.

За Николу Станковића не можемо да кажемо да је новајлија, пошто је овај осамнаестогодишњи младић прошао све омладинске категорије Црвене звезде, а претходни део сезона провео је у Графичару, развојном тиму нашег клуба. Станковић је за први тим Звезде дебитовао 12. фебруара 2022. године, а пре тачно 27 година и једног дана, 11. фебруара 1995. године, први пут је на Маракану истрчао његов презимењак и тренер – Дејан Станковић. Због сличног датума дебија, презимена и позиције, Николи Станковићу желимо исту каријеру као нашем Мистеру!

The post Четири дебитанта обележила победу над Чукаричким appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Čiča05111952 феб 15, 2022 at 00:13

Ocena za debitantski učinak Pićinija je neadekvatna. Pružio je ispodprosečnu partiju.. Ubeđen sam da bi Gajić bolje odigrao.

Reply

Leave a Comment