Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда потопила Нови Београд

Ватерполисти Црвене звезде савладали су фаворизовани Нови Београд у оквиру 4.кола Суперлиге Србије у групи тимова који се такмиче од 1. до 6.места, на Дорћолу – 14:13 (4:2, 3:2, 4:5, 3:4).

Херојска победа нашег тима, узимајући у обзир околности и дешавања на самој утакмици. Ослабљени црвено-бели изостанцима Николе Рађена, Марка Радовића и Филипа Гардашевића надиграли су лидера на табели и остварили битну победу пред наставак сезоне. Звезду је на овој утакмици предводио Борис Поповић, тренер у млађим категоријама нашег клуба, а од самог старта наш тим је имао предност.

Први период игре Звезда је решила у своју корист 4:2, Мишовић бриљирао. Суботић је начео противника, Страхиња Рашовић изједначио, да би Ђурђић и Смиљевић потврдили Звездино вођство. До краја прве четвртине погађали су Влахопулос и Пјешивац.

Серију између две четвртине продужили су Ђурђић и Смиљевић новим головима за великих 6:2 после 10 минута игре. Мандић и Драшовић су између гола Пјешивца смањили минус пред полувреме на 7:4.

Црвено-бели су контролисали вођство и у голеади током трећег квартала. Басара је погодио за 8:4, Нови Београд се враћао головима Јакшића и Влахопулоса, а до краја смо видели период игре гол за гол. Ђурђић, Пјешивац и Суботић су погађали за наш тим, Влахопулос поново, Вучинић и Јакшић за Нови Београд.

Драма и неизвесна завршница је уследила у последњој четвртини. Неколико тенденциозних одлука и искључења довели су Нови Београд до изједначења. Гол Вукићевића је анулирао Душан Мандић, Суботић вратио Звезду на +3, али је Нови Београд серијом 3:0 преко Страхиње Рашовића, Драшовића и Мандића стигао до 13:13 и првог изједначења на мечу. Успевала је Црвена звезда да се одбрани, а затим да и поред очигледног фаула за искључење над Гаврилом Суботићем који није свиран испред арбитра, постигне гол за победу на 35 секунди пре краја преко Ивана Басаре.

У последњем нападу су црвено-бели одиграли перфектну одбрану, одузели лопту и сачували победу.

Најефикаснији са 4 гола био је Гаврил Суботић, три пута је погађао Богдан Ђурђић, по два пута Иван Басара, Стефан Пјешивац и Петар Смиљевић и једном капитен Милош Вукићевић.

Са 15 бодова наш тим је и даље на четвртој позицији, са три мање од Радничког и „вечитог ривала“, који је управо поражен у Крагујевцу.

Црвена звезда у уторак гостује у Дубровнику екипи Југа у оквиру 10.кола Лиге шампиона, а затим следи пауза до последњег турнира Регионалне лиге у Загребу, (3-6.март). У последњем колу лигашког дела Суперлиге 12.марта на Бањици на програму је трећи „вечити дерби“ у сезони.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ БЕОГРАД 14:13 (4:2, 3:2, 4:5, 3:4)
Београд, базен
: „25.мај МГМ“. Судије: Раковић-Крстоношић и Виријевић. Искључења: Црвена звезда 19, Нови Београд 14. Петерци: Црвена звезда 3(3), Нови Београд 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 3, Марковић, Суботић 4, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 2, Тртовић, Вукићевић 1, Гајић, Смиљевић 2, Ивановић, Стојановић. Тренер: Борис Поповић

НОВИ БЕОГРАД: Г. Пијетловић, С.Рашовић 2, Мандић 3, Томић, Вучинић 2, Д.Пијетловић, Гогов, Јакшић 2, Перковић, Влахопулос 3, Драшовић 2, В.Рашовић, Фернандез, Мартиновић. Тренер: Дејан Јововић

The post Звезда потопила Нови Београд appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Loki феб 20, 2022 at 12:05

Utakmicu je pro forme vodio trener juniora, inace je ekipu pripremio i trenirao celu nedelju Dejan Savić, koji će zvanicno biti nivi(stari) trener.!!! A pobeda nad režimskim, favorizovanim, klubom je fantastična!

Reply

Leave a Comment