Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Павков 50!

Милан Павков се уписао у стрелце против Пролетера и веома важним поготком донео победу нашем тиму, по ко зна који пут, а меч из Новог Сада је још по нечему посебан за нападача из Бегеча, то је био његов 50. гол у дресу Црвене звезде!

Павков је стигао у наш клуб 2017. године из Радничког из Ниша, али је првих годину дана провео на позајмици управо у тиму са југа Србије. По повратку у редове наше екипе, момак из Бегеча започео је свој голгетерски низ. Први гол у Звездином дресу Павков је постигао у сезони 2018/19, када се у четвртом колу уписао два пута уписао у листу стрелаца против суботичког Спартака.

Наставио је снажни нападач са головима, па је тако од 2018. године успео да се упише у стрелци против Војводине, Мачве, Бачке, Ливерпула, Партизана, Младости, Земуна, ХЈК-а, Радничког из Ниша, Копенхагена, Инђије, Рада, Радника, Чукаричког, Вождовца, Новог Пазара, Милана, ТСЦ-а, Напретка, Инђије, Златибора, Металца, Клужа, Колубаре, Радничког 1923 и Пролетера.

Павков је најрасположенији био против Војводине, свог бившег клуба, а у стрелце је успео да се упише на чак пет мечева против новосадског тима. Да ће Павков бити „икс фактор“ у битним моментима, могло се наслутити против већ у првој сезони у Лиги шампиона, али и у квалификацијама, када је са „чалмом“ на глави после судара са Погранчићем постао један од симбола пласмана нашег клуба у најелитније европско такмичење. У „клуб бесмртних“ када је реч о навијачима Црвене звезде ушао је 6. новембра 2018. године када је са два поготка на Маракани срушио Ливерпул, у том тренутку најбољи тим на свету. Прво је у 22. минуту након одличног центаршута Марина, био највиши у шеснаестерцу и сјајним ударцем главом савладао голмана гостију. Само седам минута касније, Павков је далекометним „пројектилом“ по други пут погодио мрежу енглеског тима, за општи делиријум на препуним трибинама.

Да је човек за велике утакмице, Павков је показао и против Милана. Пред сам крај меча, након ударца из угла, управо Павков се одлично снашао и из тешке позиције главом погодио даљи угао, и тако донео позитиван резултат нашем клубу пред реванш. Погађао је нападач наше екипе и у оба меча против румунског Клужа, чиме је дао велики допринос на Звездином европском путу.

Подсетио је Милан Павков све заљубљенике у црвено-беле боје да је увек ту у важним тренуцима и на последњем мечу нашег клуба, када је у Новом Саду против Пролетера, голом пред сам крај сусрета извојевао победу црвено-белих. Сигурно је да се Павков неће зауставити на броју од 50 голова у Звездином дресу, и да ће тај број расти из меча у меч, те да ћемо заједно славити велике успехе на крају сезоне.

The post Павков 50! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment