Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Црвена звезда – Медицинар 32:33 (14:17)

У веома узбудљивој утакмици и неизвесној завршници, Црвена звезда је голом три секунде пре краја поражена од Медицинара на Бањици – 32:33 (14:17).

Велики труд, енергија, напор, жеља… Ни овога пута нису награђени. Испуштени су драгоцени бодови у борби за опстанак. Звезда је стигла минус од пет голова, затим и повела, али је сурово изгубила бодове на крају. Још једном се показало колико фали капитен Јована Ристић, у екипи, у одбрани и нападу, у кључним моментима.

Под морањем победе црвено-беле су добро ушле у утакмицу, Јелена Нинковић је интервенцијама отварала простор за контранападе, што је расположена Исидора Богуновић користила. Међутим, серију грешака Медицинар је казнио серијом голова и стекао разлику коју је контролисао до краја полувремена, (6:9). Андреа Бонер је прекинула Звездин пост од близу пет минута без гола, а затим су у другом делу првог периода игре изабранице Весне Бојковић у неколико ситуација пропустиле прилику за изједначење, лошим решењима у нападу. Тамара Глишић је у два наврата спасила своју екипу, омогућила брзу реализацију, а затим Ана Радовић у последњој секунди погађа за 14:17 пред полувреме.

Андреа Бонер и Исидора Богуновић су наставиле у добром шутерском ритму, и уз Јелену нинковић биле кључне за повратак, али њихове саиграчице су брзале у тренуцима када су успевале да зауставе напад гошћи, па је Медицинар контролисао предност користећи Звездине грешке. Олако су Ана Радовић, Ана Томковић и саиграчице постизале голове, наш тим је јурио минус већим делом утакмице, а Медицинар играо одбрану која је Звезди била потребна. У 42.минуту приликом одбране јак ударац у главу је добила Тамара Јелић, наставила је утакмицу, а Медицинар наставио да контролише стечену предност (23:27), па је Весна Бојковић била приморана на тајм-аут у 45.минуту. Грешиле су и гошће, и то много пута, што је уз одличну Јелену Нинковић на голу, и сјајне Андреу Бонер и Исидору Богуновић у нападу, био разлог да Звезда креира велики повратак и преокрет. За три минута су црвено-беле серијом стигле од минус пет до минуса од једног гола у 50.минуту, (27:28). Уследио је тајм-аут Сандре Колаковић, али и седмерац за изједначење, Андреа Бонер за 28:28. Конекција Бонер-Богуновић донела је вођство и наставак серије до 6:0, али је то прекинула са седам метара Ана Томковић и погодила после шест минута за 29:29.

Имала је Звезда 31:29, али је меч винер била Ана Томковић. Три њена гола, два са седам метара за преокрет и неизвесну завршницу. Јелена Нинковић је бранила све што је могла, уливала самопоуздање екипи, што је после друге шансе након прекршаја над Исидором Богуновић искористила са седам метара Андреа Бонер за 32:32 тридесет секунди пре краја. Последњи напад је имао Медицинар, ударац Ане Радовић је одбранила Јелена Нинковић, али је одбијена лопта стигла до Ане Томковић, која је била бржа од сирене и погодила за 32:33, три секунде пре краја.

Бонер и Богуновић су са 9 голова биле најефикасније, Јелена Зечевић је постигла шест, а велику ролу имала и Јелена Нинковић са двоцифреним бројем одбрана.

Следи репрезентативна пауза, али је времена све мање за наш тим. У наредном колу Звезда гостује у Новој Пазови, екипи Младости, коју предводи бивши тренер рукометаша и бивши тренер Црвене звезде, Славко Крњајац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДИЦИНАР 32:33 (14:17)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Иван Колавчић и Бојан Колавчић (Београд). Искључења: Црвена звезда 4, Мединицар 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Медицинар 5(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Петковић, Момчиловић, Бонер 9(2), Ђурковић 1, Ђорђевић 2, И.Крћа, Јелић, Сташић, Цвијановић, Видић, Богуновић 9, Митић 2, Зечевић 6, Кострешевић 1, Андрић 2. Тренер: Весна Бојковић.

МЕДИЦИНАР: Јарић, Ђукановић, Којић 1, Радовић 4, Радукић 1, Томковић 12(4), Цвејић, Цветиновић 2, Васић, Крстић 5(1), Ракић 5, Ивковић 5, Глишић. Тренер: Сандра Колаковић

The post Црвена звезда – Медицинар 32:33 (14:17) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment