Moja Crvena Zvezda
Važne vestiАнализеБлоговиМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Афријеве оцене Вечитог дербија

Црвена звезда -Партизан 2:0 (1:0)

Оцене играча

 

У 166.Вечитом дербију Дејан Станковић и његови изабраници вечерас су очитали лекцију љутом противнику, поразивши га рутински. На тај начин, наша екипа се потпуно вратила у борбу за титулу и првенство је учинила максимално занимљивим и неизвесним.

Како су наши играчи одиграли појединачно, вечерас је у оквиру стандардне МЦЗ рубрике оцењивао наш дугогодишњи форумаш Афри:

Борјан 7 – Без већих проблема и интервенција на утакмици, осим оне шансе Менига. Заслуге за закључану мрежу на дербију свакако иду и голману нашег тима.

Пићини 7 – Још се није у потпуности ослободио када је са лоптом у ногама, што због страха од повреде, што због адаптације на нову средину, али Италијан је класа изнад онога што је Звезда имала на десном беку последњих година. Фудбалски потези, тактичка писменост, интелигенција у оба правца. Делује да ће временом бити све бољи и велико појачање, што свакако јесте својим именом и биографијом.

Ераковић 7,5 – Агресиван, одлучан, бритак. Сазрева брзином муње поред Драговића. Минус за ону неспретну реакцију када је играо руком и пар паничних интервенција са лоптом у првом полувремену.

Драговић 8 – Класа за овај ниво фудбала. Жаргонски је појео Рикарда на овој утакмици. Сваки старт тачан, миран на лопти, лидер у последњој линији тима.

Родић 8 – Најбољи играч тима на данашњој утакмици као и на многим претходним. Увек тих, никад атрактиван, често потцењиван. Звезди леви бок је незамислив без популарног Роде. Сјајна „кифла“ код првог гола, одлично изведен аут код другог.

Саного 7 – Снажни дефанзивни везиста одрађује оно што се од њега и очекује. Могао је бити смиренији када је имао лопту у поседу.

Срнић 7 – У очима звездаша нема логике нити лепоте у његовом биствовању на средини терена и то у првој постави али Звезда тренутно у везном реду нема играча таквих физичких предиспозиција који је способан да попуњава празнине на средини терена са таквом брзином и одговорношћу, поготово када се узме у обзир да је Канга недовољно тактички писмен за тако одговорну позицију и да би нешто спорији и тромији Саного био недовољан да „покрпи“ део од шеснаестерца до средине игралишта. Нападачки њух га је „натерао“ да осети простор и сјајно се позиционира код аута Родића, где је у наставку акције Катаи постигао погодак.

Канга 7,5 – Канга је тамо, Канга је овамо, Канга је свугде. Свеприсутан, често са лоптом у ногама, пар лепо подељених пасова, изнуђених фаулова, картона… Физикалије га прилично лимитирају у транзицији, па уместо да у контри и полуконтри „прегази“ кроз средину терена, приморан је да стане на лопту и успори игру.

Иванић 7 – Заједно са Родићем најбоље отворио утакмицу првих десетак минута, касније потпуно нестао, да би у последњих двадесетак минута игре чешће преузимао одговорност и довео до пар солидних ситуација. Очајна завршница код оне ситуације један на један, није први пут да му се дешава да млако изводи ударац.

Катаи 8 – Када он плеше тад игра и Звезда. Одличан трзај главом код првог гола и практично асистенција за Охија, потом и одлична реализација код другог гола. Није било његових карактеристичних продора и дриблинга који подижу публику на ноге али је са два потеза одлучио утакмицу.

Охи 7,5 – Показао је њух голгетера на свом првом дербију. Избегао је офсајд и одлично реаговао на несигурну интервенцију Поповића. Не превише запажен у наставку утакмице, пре свега јер се тренер Станковић одлучио за нешто повученију варијанту.

Измене – без конкретног учинка.

Станковић 7,5 – Добро припремљена утакмица, Партизан у потпуности одсечен од било какве нападачке игре, непрепознатљив. Коначно је дошао до изражаја Звездин индивидуални квалитет који је несумњиво већи у односу на ривала. Субјективно, очекивао сам да у наставку наставимо у истом ритму и можда нанесемо још убедљивији пораз на крилима првог полувремену, али се тренер одлучио за „италијански“ стил и да сачува резултат без већег ризика. Свакако за поштовање.

Повезане вести

Leave a Comment