Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда одржала “Отворене дане” у Вуковару

Црвена звезда је у организацији са Заједничким већем општина Вуковар организовала “Отворени дане” у близини овог места, где је преко 50 дечака рођених од 2006. до 2012. године тренирало под будним оком тренера из црвено-беле Омладинске школе.

Звезда је по други пут организовала “Отворене дане” ван наше земље, а овога пута дестинација је била Вуковар. У склопу уговора који је Звезда потписала са Заједничким већем општина Вуковар организован је камп за српску децу управо из тог региона. Дечаци који су рођени у периоду од 2006. па до 2012. године су одрадили чак четири тренинга предвођени од стране младих стручњака из наше Омладиснке школе – Славишом Шушом, Огњеном Пурићем и Иваном Гајићем, а цео рад је надгледао координатор Владимир Цвјетићанин који је задужен за наша базна годишта.

Отворени тренинзи имају вишеструки значај, прво смо их започели у Београду, а касније их раширили по читавом региону. Сада смо прешли границе Републике Србије. Претходне године смо “Отворен дан” ексклузивно одржали у Бањалуци, а сада смо направили два уговора где смо одржали тренинге у непосредној близини Вуковара за децу која су претежно српске националности из наших клубова из тог региона. Велики је значај за децу што смо учинили, поред спортског дела, и хуман чин, а малишани су показали велику љубав према Црвеној звезди што нас чини срећним. Развијање звездаштва је јако важно за одржавање везе са Србијом преко Звезде и спорта који највише воле и баве се њиме. Нисмо чак ни свесни толико тога, осим што смо видели осмех на дечијем лицу и жељу да се покажу у што бољем светлу – рекао је Цвјетићанин.

На терену БСК Бијело Брдо радили су млади фудбалери подељени у три групе, а тренинзи су били посебно осмишљени у складу са старосним узрастом малишана. Момци су приказали велику љубав према црвено-белим бојама, а због саме посете нашег клуба су исказали велико задовољство. Најталентованија деца по процени наших тренара имаће прилику да наставе са тренинзима иза југа Маракане, па потом и да се званично прикључе раду у оквиру својих старосних селекција.

The post Звезда одржала “Отворене дане” у Вуковару appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment