Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда савладала Младост у Загребу

Ватерполисти Црвене звезде остварили су прву победу на турниру Премијер регионалне лиге у Загребу против домаћина, екипе Младости, трећег дана такмичења на базену на Сави – 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1).

Први тријумф Дејана Савић на клупи Црвене звезде у трећем мандату. Током целог тока меча гледали смо егал утакмицу и гол за гол. У првом полувремену, црвено-бели су имали неколико прилика да се одлепе и направе већу разлику, али Јурлина је био несавладив и већ средином другог периода имао двоцифрен број интервенција.

Много боље су користили играча мање црвено-бели и успели да у трећем периоду игре задрже контролу и концентрацију.

Херцег је довео Младост у вођство, Суботић и Милојевић окренули резултат за 1:2 после осам минута. У другом периоду Дашић и Врбњак су преокренули, Ђурђић и Суботић донели нову промену резултата, а Лазић поставио 4:4 пред полувреме.

Трећи период је био најефикаснији, Мишовић се разбранио. Суботић, Вукићевић и Басара са пет метара су погађали за наш тим, Херцег и Раковац два пута за Младост.

Јурлина је наставио да бриљира и у последњем периоду. Гајић је успео да да донесе Звезди 7:8, одлична одбрана нашег тима и Мишовић су чували резултат, чак и са два играча мање, али је Милојевић пропустио велику прилику за +2, Јурлина се опет истакао. У следећем нападу Лазић је погодио за 8:8, а Мишовић одбранио зицер Бајићу на 26 секунди пре краја. Црвена звезда је имала напад за победу који је реализовао на фантастичан начин Гаврил Суботић, лоб ударцем који ни Јурлина није успео да одбрани. Остало је још осам секунди до краја, Франко Лазић је био непрецизан и Звезда је остварила први тријумф на турниру у Загребу.

Гаврил Суботић је био и најефикаснији са 4 гола, по једном су погађали Милојевић, Вукићевић, Ђурђић, Басара и Гајић.

У последњем мечу турнира Црвена звезда сутра од 10 часова игра против екипе Будве за крај учешћа у Регионалној лиги за ову сезону.

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2)
Загреб, базен
: ШРЦ „Младост“. Судије: Драган Стампалија (Хрватска) и Војин Путниковић (Србија). Играч више: Младост 4/10, Црвена звезда 4/7. Петерци: Црвена звезда 1(1).

МЛАДОСТ: Јурлина, Самарџић, Обуљен, Бушић, Лазић 2, Дашић 1, Врбњак 1, Раковац 2, Михаљевић, Бајић, Фабрис, Шкљић, Јукић, Херцег 2. Тренер: Зоран Бајић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић 1, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 4, Милојевић 1, Пјешивац, Басара 1(1), Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић, Тртовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Дејан Савић

The post Звезда савладала Младост у Загребу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment