Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Пораз у дербију, сачувано плус 15 и прво место

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду резултатом 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21) у утакмици 21. кола АБА лиге.

АБА лига, 21. коло:
Партизан – Црвена звезда 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21)

Дворана: Александар Николић” (Београд)
Судије: Болтаузер, Недовић, Радојковић.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Давидовац и Холинс са по 17 убачених поена.

Црвена звезда је и поред пораза сачувала прво место и бољи међусобни скор јер је у првом дербију славила са 15 поена разлике.

Црвено-бели су тренутно на скоро 17-2 и имају утакмицу мање, Партизан и Будућност на позицијама два и три имају по три пораза, односно 4 пораза.

Екипа Црвене звезде борила се у овој утакмици и поред чињенице да је одиграла две врло тешке евролигашке утакмице у претходних 7 дана и успевала да се враћа из минуса од 13 поена, чак и да приђе на поен заостатка на уласку у последњу четвртину (67:66)

Међутим, без свежине и тренинга на дан утакмице, уз неколико врло проблематичних судијских одлука и врло „чудан“ критеријум који је од почетка меча заузео на првом месту тандем Болтаузер – Недовић, црвено-бели нису издржали, али су остварили један циљ, а то је бољи међусобни скор у евентуалном кругу на врху табеле јер су постигли 4 везана поена у последњих 30 секунди и тако доживели мањи пораз од победе у првом делу сезоне..

Сенку на овај меч бацило је и неспортско понашање репрезентативца Србије Аврамовића који је непристојним гестикулацијама испровоцирао тренера Црвене звезде Дејана Радоњића и целокупну клупу нашег тима, а епилог свега је било искључење тренера црвено-белих који је том приликом зарадио другу техничку грешку.

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс 10, Давидовац 17, Митровић 4, Лазић 3, Калинић 6, Добрић 8, Холинс 17, Симоновић, Ивановић 6, Вајт 7, Кузмић 6.

Екипу Црвене звезде мтс очекују нови изазови, већ у уторак у Београд стиже екипа Реала у заосталом мечу Евролиге, а већ у четвртак гост хале Александар Николић биће Макаби.

Карте за оба меча већ се налазе у продаји.

У наредном колу регионалне лигę, Црвена звезда мтс дочекује екипу Студентског центра.

 

Повезане вести

7 comments

Bari 1991 мар 7, 2022 at 11:49

ovakav poraz jeveliko razočarenje,a grobarima i psihološka prednost za mečeve u nastavku.Kalinić 6 koševa!????

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2022 at 10:28

nista ne znači ustašama ova pobeda..i još jednu da izgubimo bićemo prvi

Reply
Bari 1991 мар 7, 2022 at 11:59

zadnja četvrtina je pokazala koliko su zvezda i njen trener psihološki nezreli…a grobari namm ubili u pojam tu našu čuvenu obranu!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2022 at 14:54

slazem se..psihološki i fizički smo skroz potonuli i mi se uvek oslanjamo samo na odbranu,ali oni su ekipa za nas šuterski daleko ispred..plašim se da je nas domet bio ono u kupu

Reply
VLADIMIR мар 7, 2022 at 09:28

nebitan poraz koji ce na kraju sluziti samo za statistiku,nije prijatno kad izgubis od sekte ali…Najvaznije je da se niko nije povredio i da se nisu mnogo potrosili jer nas cekaju odlucujuce utakmice u Evroligi

Reply
Zveki мар 7, 2022 at 11:38

Poraz od groblja od 14 razlike nebitan??? Kako može UBEDLJIV poraz od grobara biti nebitan! Kako može biti nebitno sto smo u poslednjoj četvrtini primili 34 poena , koje ni Tamiš iz Pančeva ne bi protiv lopatara primio? I u prijatelhskoj utakmici poraz od sektaša je neprijatan, a kamoli u prvenstvu. Da smo pobedilo, da li bi onda ta naša pobeda bila nebitna? Naravno, da ne bi… ovako: ponižavanje u poslednjoj četvrtini nebitno??? Sto celo drugo poluvreme ne mozemo njihova dva igraca da zaustavimo – to je nebitno. Porazi su sastavni deo spiorta, ali ova utakmica pokazuje da sutra grobari mogu lako da nas pobede sa 20 razlike…kao i mi njih… pamet u glavu!

Reply
VLADIMIR мар 7, 2022 at 12:09

prijatelju,nebitan je u rezultatskom smislu,naravno da bi mi svi voleli da smo dobili,bolji smo od sekte to smo dokazali kad je trebalo i opet cemo kad bude trebalo,sad ih treba podrzati pred ove utakmice u Evroligia sa sektom cemo obrisati patos kad bude trebalo

Reply

Leave a Comment