Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Звездаши пробали стазу Светког дворанског првенства

Елита атлетике била је окупљена на седмом „Belgrade Indoor Meeting“-у. Идеална прилика да домаћа публика ужива у светским резултатима, али и прилика да наши атлетичари имају могућност да се такмиче против њих. Свако ко је био у Београдској арени имао је прилику да гледа постављање новог светског рекорда у скоку мотком, Арманда Дуплантиса од 6.19 метара.

Можда је и највише среће у жребу са групама имао је Звездин спринтер Миордраг Тресовић, који је у првој квалификационој трци био у стази поред најбржег човека планете, Италијана Марсела Џејкобса, који тренутно држи титуле олимпијског и европског шампиона, а напада светско злато.

Иако је јако дуга зимаска сезона иза Тресовића, трку на 60 метара завршио је са 7.06 секунди.

Лагану полуфиналну трку исрчала је трострука учесница Европских првенстава у дворани, Милана Тирнанић, са 7.41 секунди. Међутим, у финалу након дисквалификације Гркиње, уследила је и њена. Али засигурно остаје на првом месту као тренутно најбржа у Србији у 2022.години. Верујемо да ће јој резултат од 7.32 секунди из Будимпеште отворити врата првом ка Светском првенству.

Извор: Димитрије Васиљевић/@samodimitrije

Страхиња Јованчевић, забележио је низ сјајних скокова удаљ. Али, рекло би се као да овога пута срећа није била на његовој страни. Скок од 7.74 метара није репрезентативан за његову форму. Скокови са минималним преступима били су и близу ознаке за осам метара. Страхињина конкуренција били су, између осталих,актуелни олимпијски шампион Teнтоглу и државни рекордер Шведске Монтлер са 8.31 метара.

Вицешампион Балкана, Вељко Недељковић константан је са даљинама преко 18.20 метара. На митингу је бацио 18.24м.

У изузетно брзој трци на 60 метара препоне. Марија Буквић успела је да освоји четврто место са резултатом 8.67 секунди.

Извор: Димитрије Васиљевић/@samodimitrije

Иако му је ово тек друга трка у каријери на сениорској висини препона, јуниор Богдан Видојковић истрчао је 60м препоне за 8.26 секунди, доста брже него на тромечу Србија-Словенија-Хрватска почетком фебруара. Први старт ове трке обележила је дисквалификација европског првака у дворани из Глазгова, нама добро познатог Милана Трајковића.

Константан ниво скокова на 1.80 одржала је Јована Делић, која је ове зиме неколико пута обара свој лични рекорд. Учесница недавно одржаног Балкасног првенства у дворани, поновила је ову висину од 1.80 и била јако близу да прескочи летвицу постављену на 1.83м

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на сјајним успесима, била је ово дуга сезона, али за неке још није крај.

The post Звездаши пробали стазу Светког дворанског првенства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment