Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели дали и последњи атом снаге за огромну победу

Распоред није могао да буде тежи, умор је хтео да дође по своје, али црвено-бели о томе нису мислили. Звали су своју публику у помоћ, она је дошла у великом броју и пружила енергију каква се само пожелети може. Међу навијачима био је и први рекет света Новак Ђоковић, као легенда Црвене звезде Зуфер Авидја и многи други знаменити Звездаши. Дејан Радоњић и његови изабраници су пожелели, жеље су им се испуниле, а они су знали да узврате.

Борба до последњег атома снаге, гранитна одбрана када је то било потребно и одлична решења у нападу трасирали су пут до победе, много вредне победе. Црвена звезда – Макаби 84:77!

Статитстика ће сакрити колики су тимски труд уложили црвено-бели да дођу до тријумфа. Сакриће бацање по паркету, бескомпромисну борбу и труд уложен за ову велику победу. Она неће сакрити учинак Николе Калинића који је меч завршио са 15 поена, пет скокова и пет асистенција. Сјајан је био Нејт Волтерс који је убацио 12, док је Огњен Добрић меч завршио са 10 поена и пет скокова. Остин Холинс је убацио 11, али је његова повреда колена била извесно и једини лош моменат у дворани ”Александар Николић”.

Енергија са трибина била је велики импулс за црвено-беле. Умор се заборавио када је кренула утакмица, а играчи Црвене звезде упијали су снажну подршку са трибина. Одбрана је била савршена, фантастичан нападачки тим какав је Макаби сведен је на само десет поена у првој четвртини. На другој страни паркета ређале су се минијатуре Холинса који је већ у првих 10 минута имао девет поена, али је импоновала тимска игра изабраника Дејана Радоњића. У таквим околностима природан след догађаја био је 14 поена предности за Звезду након прве четвртине – 24:10.

Макаби је мини-серијом 5:0 смањио предсност црвено-белих, али је реакција након тајмаута тренера Радоњића била снажна. Погађали су Холинс и Добрић, а након поена Огњена Кузмића црвено-бели су дошли до највећег вођства на утакмици – 35:19.

Ипак, разиграли су се преискусни интернационалци у редовима Макабија – Вилбекин и Нанели пре свих. Серија 8:0 Макабија вратила је на једноцифрени заостатак ”понос Израела”. Одговор је био у рукама капитена Лазића који је постигао тројку, међутим Нанели је вратио истом мером. Стигла је у право време тројка Ивановића, али је Нанели погађао у серији и држао Макаби у игри. Након тројке Вилијамса гости су пришли на три поена заостатка – 42:39. То је био резултат на полувремену.

Трећа четвртина почела је како се и друга завршила, тројком Вилијамса. Ипак, реакција је била силовита. Погађали су редом – Волтерс, Калинић и Вајт и црвено-бели су за тили час били на плус девет – 51:42. Уследило је закуцавање Кузмића на асистенцију Холинса и Звезда је поново имала двоцифрену предност – 53:42.

Ипак, црвено-бели су пропустили неколико шанси да се додатно одвоје, а то је искусни ривал дочекао и новом серијом пришао поново и изједначио резултат – 57:57. Преокренуо је Макаби преко расположеног Дибартоломеуа, али је онда стигла тројка Огњена Добрића – 62:60, а већ у следећем нападу је популарни Шеги изнудио три слободна бацања. Шест узастопних поена Добрића донели су предност од пет поена Звезди пред последњу четвртину – 65:60.

Одбрана је опет била чврста. Макаби није могао да нађе решења, а погађали су Лазаревић, Давидовац и Никола Ивановић после чије тројке је дворана експлодирала – 72:60.

Ипак, Макаби је успео још једном да се врати у игру и то серијом 10:2 којом су Израелци пришли на четири поена заостатка – 74:70. Одговорили су Волтерс и Калинић, али и Добрић изузетно пожртвованом одбраном (78:70). Погодио је Нанели тројку из очаја, али је одговорио Лука Митровић. Црвено-бели су газили ка вредном тријумфу.

Црвена звезда мтс – Макаби 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17)

Црвена звезда мтс : Лазаревић 2, Волтерс 12, Давидовац 5, Митровић 6 (6ск), Лазић 3, Калинић 15 (5ск, 5ас), Добрић 10 (5ск), Холинс 11, Симоновић, Ивановић 7, Вајт 5, Кузмић 8.

The post Црвено-бели дали и последњи атом снаге за огромну победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC мар 10, 2022 at 23:35

RADONJICU DATI ORDEN ZA ISTRAJNOST I POSVECENOST ZVEZDI,COVEK PRAVI OD NEMOGUCEG MOGUCE,KAD SU IZASLI NA ZAGREVANJE CINILO SE DA NEMA ENERGIJE,KOLKO SUTEVA NA ZAGRVANJU NIJE POGODJENO,I ONDA POCETAK UTAKMICE KAO DA NISU IGRALI DVE NEDELJE,TRCALI KO LUDI,TREBA IGRACIMA DRZATI MORAL,DATI RECI KOJI CE IH DICI,PRVI PUT U DVORANI SAM OSETIO DA CELA DVORANA MISLILA DA CEMO POBEDITI I KAD SU NAS STIGLI,BRAVO ZA SVE I IDEMO DALJE

Reply
MILOS RANKOVIC мар 10, 2022 at 23:30

PROSTO NEVEROVATNO DA SA OVAKOM ENEGIJOM IZADJETE I POBEDITE A IGRALISTE PRE JEDAN IPO DAN,MOMCI HVALA PUNO JEDNO LEPO VECE U DVORANI,SA OVAKVIM PRISUPOM I SA TRIBINA I NA TERENU SVE JE MOGUCE,VERUJEMO U VAS I TOP 8 ALI SAMO POLAKO,ODMORITE MALO PA NA CRNOGORCE,OVI MOMCI ZASLUZUJU SVAKI DINAR KOJE ZARADE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 10, 2022 at 23:13

ma vi ste zasluzili samo poštovanje..za 48 sati odigrati ovakve dve tekme je nestvarno..kapa dole majstori

Reply

Leave a Comment