Moja Crvena Zvezda
Рукомет

Звезда славила у Суботици

У оквиру седмог кола доигравања за опстанак у шампионату Србије рукометаши Црвене звезде Грундфос остварили су веома битну победу пошто су у Суботици савладали екипу Спартак Војпут резултатом 30:29.

Уочи меча Звезда и Спартак били су поравнати са по осам бодова, колико је имао и Обилић, али су се црвено – бели  налазили унутар зоне испадања. Прво полувреме припало је домаћинима који су  константно водили разликом не већом од два гола али је Звезда одржала корак и на полувреме отишла са минималним заостатком (15:14). У другом делу меча уследио је преокрет па је овај пут Звезда углавном имала два гола вишка. Предност се на 14 минута пре краја попела и на 4 гола али је уследила серија Спартака од 6-2 којом Суботичани на девет секунди пре краја меча долазе до изједначења. Међутим, Звезда је успела је да оствари победу и то после велике драме, буквално са звуком сирене. Јунак меча био је Марко Кнежевић који је шутем са девет метара погодио мрежу и црвено-белима донео велику победу.

Кнежевића је уз Мирка Ђуровића био најефикаснији у нашем тиму са осам постигнутих голова. У екипи Спартака голгетерски се истакао Урош Радосављевић који је меч завршио са 11 голова.

У другом одиграном мечу групе за опстанак Пролетер је савладао Југовић резултатом 37:30.

 

Tabela: sofascore.com

Повезане вести

Leave a Comment