Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звезда у полуфиналу плеј-офа

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у полуфинале плеј-офа БПШ Суперлиге након што су су у обе утакмице четвртфиналне серије славиле максималним резултатом против црно-белих. У другом мечу, у хали СЦ „Мастер“, Звезда је по сетовима победила 25:17, 25:20, 28:26.

Противник у полуфиналу биће екипа Јединства из Старе Пазове. Црвена звезда и Јединство су већ четири пута одмериле снаге ове сезоне, наш тим је славио три пута, укључујући тријумф у четвртфиналу Купа Србије, као и меч последњег кола лигашког дела БПШ Суперлиге.

У СЦ „Мастер“ наш тим је у првом сету брзо дошао до високе предности, прво 1:4, тајм-аут је затражио Дарко Закоч већ на старту, а затим и 2:10. Уследио је пад у игри, домаћа екипа је бољом игром на мрежи смањила разлику, Ана Дробњак и Нада Митровић су поенима у блоку приближиле своју екипу, а затим је после тајм-аута Милана Гршића, Нада Митровић везаним поенима донела 15:16. Када је тешко, Бојана Дрча. Звездин капитен и МВП финала Купа Србије је прво сјајним дизањем за Јелену Лазић, а затим и својим сервисом, одбила налет противника, да би Јелена Лазић и Дајана Бошковић заједничким снагама донеле Звезди седам сет лопти. Исидора Родић је искористила прву, првим поеном из блока за наш тим на мечу, у правом тренутку, за 17:25 и 0:1.

До средине другог сета смо видели велику борбу, без тајм-аута и прекида, Звезда је одржавала минималну разлику, Нада Митровић одиграла против нашег тима још једну добру утакмицу, и уз помоћ Нине Јакић држала прикључак, али су Дајана Бошковић и Исидора Родић „натерале“ Дарка Закоча на први тајм-аут у другом сету при резултату 10:14. Овог пута, Звезда није дозволила пад, Родићева наставила са сјајном игром, уз три поена у блоку, Ана Живојиновић је освојила два, уз један ас, и црвено-беле су брзо стекле капиталних 12:20. При резултате 16:23 Ксенија Томић је освојила три од четири поена за свој тим, али је Јелена Лазић у свом стилу ставила тачку на сет и дуплирала предност освајача Купа Србије – 20:25, 0:2.

Трећи сет је био одличан за гледање љубитељима одбојке. Тандем Томић&Јакић на једној страни доноси 7:4, Родић&Живојиновић на другој 8:8, да би Дајана Бошковић везала хет-трик: поен из напада, блок и ас поен за 9:11 и тајм-аут Дарка Закоча. Уродило је плодом, Вукчевићева је донела изједначење, уследио је период игре поен за поен до 17:17, када је Нина Јакић освојила три везана поена за 20:17. Након поена Ксеније Томић црно-беле су имале три сет лопте, а Звезда показала карактер. Два блока Јелене Лазић и Бојане Дрче и одличан ас сервис Исидоре Родић за 24:24, а затим и Јелена Лазић осваја нови поен за прву меч лопту. Екипа Дарка Закоча је два пута спашавала меч, трећи пут није успела. Дајана Бошковић за 26:27, Јелена Лазић за победу – 26:28, 0:3.

Управо су Бошковићева са 17 и Лазићева са 14 поена биле најефикасније, уз одличну Исидору Родић са 12 поена (6 из блока).

Предност домаћег паркета у полуфиналној серији имаће екипа Јединства из Старе Пазове.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (17:25, 20:25, 26:28)
Београд, хала: СЦ „Мастер“. Гледалаца: 150. Судије: Владимир Цветковић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 71 минут.

ПАРТИЗАН: Божовић (либеро), Дробњак 2, Јакић 9, Дедијер 1, Зубић 2, Круљ, Митровић 13, Вукчевић 7, Гајић 1, Вукомановић (либеро), Ђукановић, Томић 15. Тренер: Дарко Закоч.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 4, Милојевић (либеро), Марковић 1, Дрча 7, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Ашоња, Лазић 14, Јањић, Делић 3, Бошковић 17, Родић 12. Тренер: Милан Гршић

The post Звезда у полуфиналу плеј-офа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment